Vis & water

Fish Passage 2015 in Groningen

5193
29 okt 2014

Van 22-24 juni 2015 vormt Groningen het epicentrum van de vijfde editie van de ‘Fish Passage Conference’. De website van deze internationale conferentie – die voor het eerst naar Europa komt – staat inmiddels live.

Op http://fishpassage.umass.edu/ vind je alle ins en outs van dit vismigratie evenement, dat een samenwerkingsverband is tussen Noord-Amerika en Europa.

In Groningen zullen honderden wetenschappers, ingenieurs, financiers en overheden bijeenkomen. Centraal thema binnen het programma is vismigratie – een belangrijk thema binnen het beleidsplan van Sportvisserij Nederland. De verwachting is dat overheden en gemeentes goed vertegenwoordigd zijn bij dit evenement. De officiële opening wordt verzorgd door Melanie Schultz van Haegen, minister van Infrastructuur en Milieu.

Betrokken partijen

Op dit moment werkt de organisatie aan een indrukwekkend programma vol met experts uit de hele wereld op het gebied van o.a. het verwijderen van dammen, de aanleg van vispassages, rivierherstel en ecologie. Nederland beschikt als ‘waterland’ over veel specialisten en expertise op het gebied van water. Een unieke kans voor Sportvisserij Nederland om wereldwijd haar visie te geven en kennis te delen met andere organisaties. Sportvisserij Nederland is nauw betrokken bij de organisatie van de Fish Passage Conference 2015.

Website

Kijk voor meer informatie op http://fishpassage.umass.edu/. Hier lees je alles over deze belangrijke conferentie: het programma, de betrokken partijen, sponsoren en sprekers.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide