Vis & water

Inschrijving Sharkatag 2015 geopend

6297
24 apr 2015

De inschrijving voor alweer de vierde editie van het haaivisevenement Sharkatag loopt goed. De beschikbare data zijn donderdag 9, vrijdag 10 en zaterdag 11 juli. Vrijdag en zaterdag zijn bijna vol maar donderdag zijn er nog genoeg plaatsen beschikbaar.

Grijp deze kans om met ervaren schippers mee te vissen op haai in ons eigen land. Om alvast eens te proeven aan de Sharkatag sfeer leest je de terugblik van Sharkatag 2014 (+video)

Het weer hebben we helaas niet in de hand en houd er dus rekening mee dat een dag mogelijk afgelast wordt als de golven te hoog zijn. Je hoort uiterlijk een dag van te voren als jouw dag afgelast wordt.  

Wil je graag bij een vismaat of bij familie op de boot of heb je een voorkeur voor een speciale boot? Geef dat dan aan in het inschrijfformulier. Wij proberen daar zoveel mogelijk rekening mee te houden. 

Inschrijven

Klik hier om je in te schrijven

Doel

Het doel is om zoveel mogelijk haaien te vangen en te voorzien van een merkje. Zo doe jij mee aan het onderzoek om meer te weten te komen over de zwemroutes van gevlekte gladde haaien. Daarnaast willen we mensen meer bewust maken van de prachtige haaien die in de Nederlandse kustwateren zwemmen.

Kosten

Deelname aan de Sharkatag kost 60 euro plus 5 euro aas (2 ons zagers). Het bedrag van 65 euro wordt aan sportvisserij Nederland betaald nadat je een betalingsmail ontvangen hebt. Wordt jouw dag afgelast dan krijg je jouw geld terug.

Deelnemende boten

Tijd en locatie

We vertrekken vanuit de haven in Neeltje Jans (Zeeland). Er wordt gevist van 9:00 uur tot 15:00 uur. Wees ruim op tijd zodat je jouw boot kan zoeken en het materiaal aan boord kunt zetten. Deelnemers ontvangen t.z.t. een deelnemersformulier met alle benodigde informatie.

Materiaal

Materiaal kan gehuurd worden. Hengel en molen huur zijn gratis bij dit evenement, maar voor lood en onderlijnen kan de schipper een paar euro rekenen. Mocht je gebruik willen maken van hengelhuur dan kun je dit aangeven in het inschrijvingsformulier. Zelf hengels mee nemen kan natuurlijk ook.

Wat heb je nodig?

  • Stevige hengel met een werpgewicht tot ongeveer 200 gram. Een Uptide-hengel is ideaal.
  • Molen met minimaal 0,30 mm nylon, dyneema kan ook.
  • Verzwaarde platvisonderlijnen (haak maat 6)
  • Lood tot 300 gram met ankers.
  • Aasnaald.
  • Eventueel extra aas kan je zelf mee nemen.
  • Bescherming tegen de zon
  • Lunchpakket
  • Eventueel een koelbox voor vissen (haaien uitgezonderd) die aan de minimummaat voldoen.

 Vragen?

Alle vragen kunnen naar haaien@sportvisserijnederland.nl

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.