Vis & water

Help mee de Amoergrondel te signaleren

7043
17 apr 2015

Na de marmergrondel, de zwartbekgrondel, de Kesslers grondel en de Pontische stroomgrondel lijkt er nu nog een grondel naar Nederland te komen: De Amoergrondel. Sportvissers kunnen ons helpen door deze soort snel te signaleren.

Het is nog niet zo ver, maar de Amoergrondel uit Oost-Azië is al in Duitsland gesignaleerd en er bestaat een grote kans dat de soort ook in Nederlandse wateren al opduiken. Daarom vraagt Sportvisserij Nederland jullie hulp om de soort snel te signaleren.

Vang je een vreemde grondel? Meld hem dan op www.mijnvismaat.nl of via de app.


Foto: Paul van Hoof

Kenmerken


De vis is bruin met zwarte vlekken en de schubben zijn duidelijk zichtbaar. Hij heeft twee duidelijk gescheiden rugvinnen waarvan de achterste hoger en groter is. De bek is bovenstandig. Maak altijd een foto als je denkt dat je er een gevangen hebt. Bij twijfel over welke soort het is mag je altijd mailen naar info@mijnvismaat.nl.

Alle exotische grondels zijn opgenomen in de zoekkaart exotische vissen.

Een goede beschrijving van de Amoergrondel staat in de Exoten nieuwsbrief nummer 12.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.