Vis & water

Nieuwe website Sportvisserij Nederland

6407
20 apr 2015

Met gepaste trots heten we je van harte welkom op onze volledig vernieuwde website. We zijn benieuwd wat je er van vindt!

De ‘oude’ site dateerde alweer uit 2008. Deze is in de loop der jaren nog aardig uitgebreid, maar de huidige beschikbare technieken en informatiebehoefte van onze bezoekers waren belangrijke aanleidingen om de site weer eens flink aan te pakken. De belangrijkste wijzigingen op een rijtje:

Nieuw design

In de eerste plaats valt het nieuwe design op. De nieuwe site bevat veel meer beeld, een belangrijke kracht van de hengelsport. Hierbij is ook meer uitgegaan van ‘touch’ (het aantikken met je vinger) en ‘swype’ (scrollen met de hand) bediening via mobiele apparaten. Ook valt op dat meer witruimte wordt gebruikt.


Een behoorlijke facelift voor de site van Sportvisserij Nederland.

Social media


Social media komen op veel plekken terug op de website. Je kunt nu bijvoorbeeld inloggen en reageren op nieuwsberichten op de site via je eigen Facebook account. Op de homepage vind je de laatste tweets. Je kunt eenvoudig nieuwsberichten delen. De diverse social media accounts zijn netjes gesorteerd op overzichtspagina's.


Veel social media toepassingen op de nieuwe site, zoals de laatste tweets, een Facebook likebox, social icoontjes en meer.


Reageren op nieuwsberichten met je Facebook account


Verschillende social media overzichtspaginas met links naar de belangrijkste accounts op Facebook, Twitter en Youtube.

Geschikt voor mobiel gebruik (responsive design)


Een andere belangrijke wijziging is dat de website geschikt is gemaakt voor mobiel gebruik via ‘responsive design’. Vanaf nu is de site geschikt voor gebruik via tablets en smartphones. De aparte mobiele website m.sportvisserijnederland.nl is daarmee komen te vervallen. Het aandeel mobiele gebruikers (via smartphones en tablets) groeide de laatste drie jaar snel van enkele procenten tot ruim 40%.


Geschikt voor o.a. gebruik op smartphones.

Inhoud verbeterd


Via statistieken die het gebruik van de site bijhouden, is tegenwoordig uitstekend te analyseren welke informatie gebruikers belangrijk of juist minder interessant vinden. Bij de indeling van de nieuwe site is hier uitgebreid rekening mee gehouden en hebben veel gebuikte onderdelen een prominentere plek gekregen. De gebruiker bepaalt!

In de nieuwe site zie je dit terug in de hoofdnavigatie, in lijsten als ‘meest gelezen nieuws’, belangrijke lopende dossiers, beelden die verwijzen naar veel gezochte onderdelen zoals Vis TV en de Vissengids, meer gebruik van video’s en uitgebreide servicepagina's. Ook de zoekfunctie is sterk verbeterd.

Belangrijke onderwerpen zoals Vis TV, Hét Visblad en de Vissengids staan hiermee prominenter op de site en hebben een eigen 'landingspagina' met de belangrijkste onderwerpen.


Vis TV landingspagina


Hét Visblad landingspagina


De vertrouwde Vissengids ontbreekt uiteraard niet


Belangrijke actuele sportvisonderwerpen zoals 'Pijn bij vissen' , 'Aalscholverproblematiek' en de zeebaars vind je direct terug op de homepage als 'Dossiers'. Klik ze aan en je leest de laatste ontwikkelingen, standpunten en nieuwsberichten over het onderwerp.


Nu ook zoeken in rubrieken zoals 'Nieuws' en 'Vissoorten' en binnen een specifieke periode.

Reeks nieuwe sites


De nieuwe website van Sportvisserij Nederland volgt na de lancering van acht sites van federaties en specialisten. Sinds enkele jaren maken zij gebruik van het centrale websitesysteem van Sportvisserij Nederland/ Divide Intenetoplossingen. Uniformiteit, kostenbesparing en synergie door koppelingen zijn de belangrijkste redenen hiervoor.De federaties en specialisten zijn grotendeels al eerder geoptimaliseerd en maken gebruik van dezelfde herkenbare stijl en systemen.


Foutje of mening? Meld het ons!


De vernieuwing van de website is een volgende stap in de professionalisering van de communicatie van Sportvisserij Nederland. Kijk gerust eens rond op onze website. Mocht je tegen problemen aanlopen, of een foutje ontdekken: meld het ons vooral (kies onderwerp 'website')! We zijn erg benieuwd naar je mening!
Gerelateerde berichten
18 mrt 2015 Hét Visblad volledig gerestyled 7078 ‘Stilstand is achteruitgang’ en daarom heeft sportvismagazine Hét Visblad een nieuwe look & feel gekregen. Een complete make-over, met fraaie vormgeving en meer ruimte voor beeld. Het resultaat zie je in het aprilnummer van Hét Visblad. Deze verschijnt vanaf donderdag 19 maart. 16 jan 2015 De KSN vernieuwt website 5840 De Karper Sportvisserij Nederland (De KSN) heeft haar website volledig vernieuwd! In de eerste plaats valt hierbij het nieuwe design op. Hierbij is meer uitgegaan van ‘touch’ (het aantikken met je vinger) en ‘swype’ (scrollen met de hand) bediening en wordt meer gebruikt van beeld en iconen. 18 dec 2014 Sportvisserij Oost Nederland vernieuwt website 1344 Sportvisserij Oost Nederland heeft haar website volledig vernieuwd. In de eerste plaats valt hierbij het nieuwe design op. Hierbij is meer uitgegaan van ‘touch’ (het aantikken met vinger) en ‘swype’ (scrollen met de hand) bediening en wordt meer gebruik gemaakt van beeld en iconen. 21 nov 2014 Nieuwe website voor Hengelsportfederatie Midden Nederland 7602 Bij deze feliciteren we Hengelsportfederatie Midden Nederland met hun nieuwe website! 08 okt 2014 De SNB en Sportvisserij Limburg vernieuwen websites 5459 De Snoekstudiegroep Nederland België (SNB) en de federatie Sportvisserij Limburg hebben hun website volledig vernieuwd. De sites zijn geschikt gemaakt voor mobiel gebruik (responsive design), social media zijn geïntegreerd, de layout is volledig geüpdate en de inhoud is bij beide sites flink op de schop gegaan. 25 jul 2014 Hengelsportfederatie Groningen Drenthe vernieuwt website 14037 Hengelsportfederatie Groningen Drenthe heeft haar website volledig vernieuwd. Een nieuw design, optimalisatie voor mobiel gebruik en integratie van social media zijn enkele belangrijke verbeteringen. 25 apr 2014 Sportvisserij Zuidwest Nederland vernieuwt website 11945 Sportvisserij Zuidwest Nederland heeft haar website volledig vernieuwd. De nieuwe site voldoet hiermee aan de nieuwste standaarden voor wat betreft gebruiksgemak, design en technieken.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide