Vis & water

Bijvoeren in visvijvers

5836
23 apr 2015

Bij 19 verenigingen is dit voorjaar in totaal tien ton aan speciaal vijvervoer geleverd. Dit voer wordt geproduceerd door het Belgische bedrijf Lambers-Seghers. Dit vijvervoer is specifiek ontwikkeld voor visvijvers en bevat geen vismeel.

De deelnemende verenigingen voeren vijf a zes dagen in de week de vissen in hun visvijvers bij. Het voeren start in april als de watertemperatuur boven de 10 graden komt. Hoe warmer het water des te meer er gevoerd wordt. In het najaar neemt de hoeveelheid voer weer af. Gestopt wordt als de watertemperatuur in het najaar weer onder de 10 graden komt. Door het bijvoeren krijgen de vissen een betere conditie en overleeft meer vis. Het bijvoeren gebeurt alleen in wateren waar de enige functie hengelsport is en waar vis wordt uitgezet.
Het project is gestart in 2013, jaarlijks wordt door middel van enquêtes gekeken wat de ervaringen van de verenigingen zijn. Ook is in een aantal wateren visserijkundig onderzoek uitgevoerd. De resultaten van de afgelopen twee jaar zijn positief.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.