Vis & water

Interland Nederland - Duitsland aan het Wilhelminakanaal

3972
01 mei 2015

Komend weekend wordt aan het Wilhelminakanaal (roeibaan oostzijde) bij Hilvarenbeek de interlandwedstrijd Nederland – Duitsland gevist. Twee dagen lang wedstrijdvissen op topniveau tussen tien Duitse wedstrijdcracks en even zoveel Nederlanders waaronder bekende namen als meervoudig international Dieter Friederichs, voormalig wereldkampioen bij de junioren Sjors Milder en Ron Steyvers. Coach van de Nederlanders is Jan van Schendel.

Wil je zien hoe viswedstrijden op een dergelijk hoog niveau gebeurt, als beginnend wedstrijdvisser verschillende vistechnieken afkijken of ben je gewoon supporter? Zorg dan dat je bijtijds bij het parkoers aanwezig bent. Van voorbereidingen die al twee uur voorafgaande aan de wedstrijd beginnen, valt immers al veel te leren. De wedstrijden, op zowel zaterdag als zondag, beginnen namelijk om 11.00 uur en eindigen 15.00 uur.

Dieter Friederichs

Het Wilhelminakanaal kent over het algemeen een goede visstand en met name de Roeibaan staat bekend om zijn grote brasems. Geheel volgens het internationale reglement mag bij deze tweedaagse wedstrijd uitsluitend worden gevist met dobbers aan vaste hengels tot een lengte van maximaal 13 meter. Maar omdat het ook is toegestaan met werphengels zoals de matchhengel en bolognesehengel te vissen, wat een aantal vissers zeker ook zal doen, wordt de wedstrijd extra interessant wanneer men op die manier en op afstand vis weet te vangen.


Sjors Milder

Leuke bijkomstigheid is dat weekblad Panorama er ook is voor een verhaal over deze tak van de hengelsport in een van de komende nummers.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide