Vis & water

Jaarverslag 2014 (download)

6106
01 jul 2015

Het jaarverslag 2014 van Sportvisserij Nederland is tijdens de afgelopen algemene ledenvergadering goedgekeurd en is vanaf nu online beschikbaar.

Er werd uitvoering gegeven aan het beleidsplan Sterker Samen Werken 2010-2015. Doelen waren onder meer het versterken van positieve beeldvorming in de samenleving, ledenwerving en het verbeteren van de visstand en bevisbaarheid van viswateren. Ofwel meer en betere mogelijkheden voor de sportvissers.

Gewerkt werd aan een verdere verbetering van de inrichting en het beheer van de Nederlandse wateren om tot een duurzame, natuurlijke visstand te komen. Veel energie werd gestoken in herintroductieprojecten, onderzoek, bescherming van de zeebaars, uitzet van karper, verbetering van het IJsselmeer, aanleg van een unieke vismigratierivier in de Afsluitdijk, de ontwikkeling van een nieuw getijdengebied in het Haringvliet en het zeeforelproject Lauwersmeer. Samenwerking met tal van partners, overheden en natuurorganisaties, vormt hierbij de kern.

In 2014 groeide het ledental wederom. Voorlichting, publiciteitscampagnes, handhaving en een goede ledenadministratie lagen hieraan ten grondslag. Via de VISpas en Kleine VISpas telde Sportvisserij Nederland 595.000 aangesloten sportvissers. Waar nodig werden de 840 aangesloten hengelsportverenigingen samen met de federaties ondersteund op het gebied van o.a. jeugdopleiding, voorlichting, controle, visstandbeheer en de inrichting van het viswater.

Uniek was dat Nederland na ruim 30 jaar weer wereldkampioen sportvissen werd in Kroatië. Ook het juniorenteam kustvissen behaalde goud op het wereldkampioenschap in Frankrijk.

Sportvisserij Nederland, haar federaties en verenigingen werken graag samen met overheden, natuur- en recreantenorganisaties om de recreatieve mogelijkheden en natuurwaarden van Nederland verder te ontwikkelen.

Wij wensen u veel leesplezier met het jaarverslag 2014 (pdf) en mocht u nog vragen hebben, dan beantwoorden wij deze graag.

-> Download hier het jaarverslag 2014 (pdf)

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide