Vis & water

Hittegolf doodt duizenden Amersfoortse vissen

8783
07 jul 2015

AMERSFOORT - De hittegolf van afgelopen week heeft duizenden vissen in de Amersfoortse grachten het leven gekost. Waterschap Vallei en Veluwe spreekt in het AD van het grootste kerkhof sinds jaren. Maar op meer plekken treden vissterftes op.

De combinatie van hoge temperaturen en daarna overvloedige regenval bleek dodelijk voor met name snoeken, brasems en voorntjes.

Het is overigens geen lokaal probleem, ook uit andere regio's komen meldingen over vissterfte. Het waterschap vraagt mensen die dode vissen zien drijven even te bellen, zodat de slachtoffers uit het water kunnen worden gehaald.

Bron: RTV Utrecht


Wat te doen bij (dreigende) vissterfte?

  • Informeer de waterbeheerder.

Na een vissterfte dient de waterbeheerder altijd te worden geïnformeerd. In stedelijk gebied is dit meestal de gemeente, buiten het stedelijk gebied meestal een waterschap. De waterbeheerder is verantwoordelijk voor de afvoer van de dode vissen, waarbij de hulp kan worden gevraagd van vrijwilligers van de vereniging of een beroepsvisser. De vissen worden bij voorkeur naar een destructiebedrijf afgevoerd.

  • Neem bij vissterfte altijd contact op met je federatie.

-> Lees meer over vissterfte
 

Lees ook:

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide