Vis & water

Sharkatag 2015 terugblik (video)

9807
12 jul 2015

Het was weer een mooi evenement, met meer haaien dan vorig jaar. Totaal zijn er 82 haaien en maar liefst negen pijlstaartroggen gevangen. De absolute bonus zijn de twee ruwe haaien. Het was zonnig weer en de sfeer zat er goed in bij de bijna 300 deelnemers uit Nederland en België.

Gister was alweer de laatste dag. Het was hard werken voor een haaitje, maar Uiteindelijk wisten de deelnemers 16 gevlekte gladde haaien te vangen en drie pijlstaartroggen. Schipper Eef hoek boekte het beste resultaat met vier haaien aan boord van zijn mooie schip de Valkyrie.

Bekijk hier het videoverslag:

De 11 jarige Rafael met zijn aller eerste haai. Een droom die uit komt. 

Het item van Hart van Nederland vind je hier:De ruwe haai van Theo Modder is met 101 cm de grootste vis van het evenement.

Alle haaien zijn gemerkt en dragen bij aan de wetenschappelijke kennis over deze dieren. 
Sportvisserij Nederland wil alle deelnemers en natuurlijk ook de schippers en de aasleverancier (het Zeepiertje) hartelijk bedanken. Zonder hun was dit evenement niet mogelijk geweest. Tot volgend jaar!

Wil jij een gaaf blauw Sharkatag T-shirt (editie 2014) bestel hem dan hier.Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.