Vis & water

Vis TV: Zeebaarzen op de Maasvlakte terugkijken?

10602
05 aug 2016

Komende zondag reizen Ed en Marco in Vis TV Stad & Land af naar de Rotterdamse Maasvlakte. Dit uitgestrekte zeehavengebied bij Rotterdam staat van mei tot en met oktober namelijk bekend om de goede zeebaarsvisserij. Vanuit de boot ging het duo – te midden van immense containerschepen, olietankers en petrochemie – met kunstaas en de vliegenhengel achter deze spectaculaire sportvis aan.-> Meer tips & trics over materialen en technieken in Vis TV After met Marco Kraal


Bekijk hier de promo:
Hoewel je de zeebaars – die samen met de harder geldt als sterkste zoutwatervis van Nederland – ook prima vanaf de kant kunt bevissen, kiezen Ed en Marco voor de boot. Het duo stapt ‘s ochtends aan boord bij visgids en schipper van dienst Lesley Luijer. Hij kent het visgebied als zijn broekzak en brengt de presentatoren plus cameracrew naar mooie stekken die voor de kantvisser onbereikbaar zijn. Ed gaat met een stevige spinhengel en rubber kunstaas aan de slag, terwijl Marco zijn vliegenhengel en speciale streamers voor de zeebaarsvisserij heeft meegenomen.

Shad en streamer

Hoewel het hier wemelt van de bedrijvigheid, scheepvaart en industrie, herbergt het heldere water van het Rotterdamse zeehavengebied een bijzonder rijk onderwaterleven. De combinatie van zout water, grote diepteverschillen, stevige getijdenstroom en stortstenen oevers maakt dat het hier bulkt van de vis, oesters, krabben en ‘speldaas’. En vooral die krab en kleine vis staan op het menu van Dicentrarchus labrax. Zeebaars is echter ook niet vies van kunstaas. Ed werpt op de eerste stek daarom snel zijn shad richting een stroomnaad en laat hem daar naar de bodem zakken. Terwijl hij de shad met rukjes binnenvist, werpt Marco de oever nauwkeurig uit met de streamer.Zeehonden

Door regelmatig te verkassen en op elke stek veel worpen te maken, hopen de presentatoren het geluk af te dwingen. Want het gaat niet vanzelf. Onder toeziend oog van tientallen zeehonden – die zich vanwege het aanbod aan vis in dit gebied hebben gevestigd – krijgt Ed uiteindelijk toch een eerste, verlossende klap op zijn hengeltop. Deze vis stelt de slip danig op de proef, dus het kan haast niet missen dat de eerste zeebaars is gehaakt. Of Ed dit exemplaar ook weet te landen en of er nog meer actie volgt, zie je komende zondag vanaf 09.30 uur op RTL 7.

Vis TV Next

In Vis TV Next duiken we deze keer in de wereld van het ‘moderne witvissen’. Met de opkomst van het vijvervissen hebben ook de moderne witvistechnieken een behoorlijke vlucht genomen. Denk aan het methodfeederen, maar ook aan het vissen met de vaste stok en topelastiek op karper. Sjoerd Broekhuijsen (19) laat aan een mooi verenigingswater in Woudenberg zien hoe je ook de karper(tje)s en grove witvis als zeelt en brasem de baas kunt met de vaste hengel. 


Sjoerd Broekhuijsen (links) 

Herhaling en Vis TV After

Aflevering 11 van Vis TV is a.s. zondag vanaf 9.30 uur te zien op RTL 7. Dit Vis TV-seizoen telt 12 afleveringen en wordt tot 15 mei (afl. 12) elke zondagochtend om 09.30 uur op RTL 7 uitgezonden. Na de tv-uitzending gaan Ed en Marco op www.vistv.nl in ‘Vis TV After’ dieper in op de gebruikte technieken en materialen. Meer info en direct na de uitzending online terugkijken: www.vistv.nl.

De uitzendingen van dit nieuwe seizoen Vis TV Stad & Land worden vanaf 22 mei t/m 7 augustus ook nog iedere zondag om 09.30 uur op RTL 7 herhaald.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide