Vis & water

Studio Vis TV vliegvissen op karper en zeeaas spitten gemist? (video)

5786
06 feb 2017

In Studio Vis TV zat afgelopen zondag weer een leuke mix van gasten op de bank bij Marco Kraal. Zo vertelden Thom Beentjes en Jeffrey Brugman over hun bijzondere aanpak bij het karpervissen: respectievelijk met de vlieg en een onderwatercamera. Verder in deze vijfde uitzending vijf jaar Sportvisacademie en de overeenkomst tussen vogelaars en sportvissers.


Bij karpervissen denk je al snel aan piepers of tenten. Dat het ook anders kan bewijzen Thom Beentjes en Jeffrey Brugman. Deze heren kiezen voor een visserij ‘op zicht’, zij het dat hun aanpak en materiaal totaal anders is. Thom vist graag met de vlieg en vertelt in de uitzending hoe hij dit aanpakt. Jeffrey gebruikt de nieuwste filmtechnieken om vis te zien én te vangen. Met zijn zelf ontwikkelde onderwatercamera kan hij namelijk live op zijn voerstek meekijken.

Bekijk de promo:Sportvisacademie

In het tweede studioblok is initiatiefnemer en docent aan de Sportvisacademie Dinus Herrewijnen te gast met één van zijn voormalige studenten. Vijf jaar geleden ging in Alkmaar de eerste Nederlandse Sportvisacademie van start. Inmiddels is de MBO-opleiding in Zwolle en Gorinchem te volgen. Herrewijnen vertelt wat je als student allemaal kunt verwachten met deze opleiding en waar je zoal terecht kunt komen na je studie.Vissen en vogels

Sportvissers en vogelaars trekken er beiden graag op uit om te genieten van de natuur en het buitenleven. In het laatste studioblok vertellen Eric Marteijn en Camilla Dreef wat de overeenkomst is tussen vogelaars en vissers. Eric is naast voorzitter van Sportvisserij Zuidwest Nederland vooral een fanatiek sportvisser en vogelaar. Camilla is vlogger, presentator, vogelliefhebber en bioloog. Aan bod komen onder andere aalscholvers en de ontwikkeling van het Haringvliet.Zeevisaas steken

Vis TV Next-presentator Robert de Wilt reist deze week af naar Zeeland voor een masterclass zeeaas spitten. Hij gaat op pad met de bloedfanatieke zeevisser Jeffrey Boonman. Aan de Oosterschelde bij Kattendijke laat Jeffrey zien hoe je heel eenvoudig je eigen pieren, witjes en zagers kunt steken. Dit is niet alleen erg leuk, het scheelt je ook nog eens een hoop geld. In Zeeland zijn ruim 30 aangewezen spitgebieden waar je met je VISpas zelf zeeaas mag steken. Verder staat deze week D66-politica Fatma Koser Kaya op de viskist en gaat Herwin Kwint in Mijn Visstek witvissen in Drenthe.

Herhaling op VISTV.NL

-> Bekijk hier de hele uitzending online terug.

Studio Vis TV wordt t/m 26 februari iedere zondagochtend op RTL 7 uitgezonden. De uitzendingen beginnen om 9.00 uur. Aansluitend wordt vanaf zondag 5 maart twaalf weken op rij een nieuw seizoen van Vis TV uitgezonden. Kijk voor meer informatie op www.vistv.nl.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.