Vis & water

CDA: ‘sportvissen bevordert de gezondheid’

6366
24 feb 2017

Het CDA wil extra investeren in de sportvisserij ter bevordering van de volksgezondheid. Dit zegt CDA-woordvoerder Jaco Geurts tijdens het Studio Vis TV verkiezingsdebat dat zondag vanaf 9.00 uur op RTL 7 wordt uitgezonden. ‘Hengelsport wordt als een plezierige en sociale vorm van lichaamsbeweging ervaren.’

Samen met Sportvisserij Nederland willen CDA-kamerleden Hanke Bruins Slot en Jaco Geurts de sportvisserij bevorderen met een extra impuls. Bruins Slot: “Voor het CDA staat sporten voorop en daarom hebben wij 100 miljoen euro extra gereserveerd. Een gedeelte daarvan willen we inzetten voor de hengelsportverenigingen. Uit onderzoek blijkt dat hengelsport op zowel individueel – fysiek en psychisch – als maatschappelijk vlak een belangrijke, positieve invloed heeft op mensen. Dat willen wij graag stimuleren.”

Positieve invloed


Diverse wetenschappelijke onderzoeken tonen een relatie aan tussen gezondheid en verblijf in de buitenlucht. In Australië en Engeland is onderzoek gedaan naar de maatschappelijke voordelen van hengelsport, inclusief de effecten op de gezondheid. De resultaten van de studies tonen aan dat hengelsport belangrijke positieve invloed heeft op mensen. Eén van die positieve effecten is dat sportvissen volgens het onderzoek als een plezierige en sociale vorm van lichaamsbeweging wordt ervaren. Sportvissers zijn daardoor onder meer in staat om langer door te gaan met hun activiteit dan bij andere sporten het geval is.

Jeugd


Geurts: “Sportvissen heeft ook een positieve invloed op onze jeugd. Gedragsproblemen belemmeren de ontwikkeling van een kind.” De CDA-woordvoerder is er van overtuigd dat sportvissen een positieve bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van sociaal gedrag en zo deze belemmering tegen kan gaan. “Het bevordert onder andere de concentratie van hyperactieve kinderen”, aldus Geurts.


Jaco Geurts, 
CDA Tweede Kamerlid


Het verkiezingsdebat over de sportvisserij wordt zondag 26 februari vanaf 9.00 uur op RTL 7 uitgezonden in het tv-programma Studio Vis TV.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.