Vis & water

Twee keer brons tijdens WK Veteranen in Servië

5364
12 jun 2017

De Nederlandse veteranenploeg heeft afgelopen weekend twee bronzen plakken in de wacht gesleept op het WK Veteranen Zoet in Servië. Naast de derde plek in het algemeen klassement, werd Cor Kraaij ook derde in het individueel klassement.

“Dit is de beste prestatie die een Oranje veteranenploeg ooit heeft neergezet. Echt fantastisch”, zegt bondscoach Jan van Schendel trots. Want hoewel de Nederlandse equipe uit ervaren wedstrijdvissers bestond, waren ze voorafgaand aan het WK zeker geen favoriet. “Dat we topfavorieten als Engeland en Italië achter ons hebben gelaten, is een prestatie om trots op te zijn.”

Goede voorbereiding
De Nederlanders – Ben Koeyvoets, Cor Kraaij, Dick Kruise, Willem Raven en Erick Wind – visten een uitstekende trainingsweek waarin alle teamleden veel vis vingen. Zo steeg het vertrouwen en werd op basis van deze resultaten een tactisch plan gesmeed voor de twee wedstrijddagen in het weekend. “Alles viel vervolgens op zijn plek. We hebben met zijn allen een fantastische teamprestatie neergezet.”

Individueel succes
Voor Cor Kraaij werd het helemaal een onvergetelijk wereldkampioenschap. Hij pakte individueel een bronzen plak en liet daarmee enkele internationale topvissers achter zich. Het brons had volgens Van Schendel net zo goed een gouden medaille kunnen zijn. “Als Cor één vis meer had gevangen, dan was hij wereldkampioen geweest. Cor heeft werkelijk waar ontzettend goed gevist.”

Technische visserij
Een bijzonder knappe prestatie, aangezien de visserij aan een kanaal bij het Servische plaatsje Kanjiza erg technisch was. Bovendien bestond de vangst voornamelijk uit alvers, carassio’s en kleine meerval – vissen die in Nederland niet tot de standaardvangst behoren. Het duurde daarom ook een aantal trainingsdagen voordat duidelijk werd wat de beste tactiek bij dit tiende WK Veteranen was. De Nederlandse ploeg is inmiddels weer thuis en wordt later dit jaar (medio november) bij het Sportvisserij Nederland Topsportgala op Papendal gehuldigd. 

Uitslag Team en Individueel WK Veteranen - Dag 1 d.d. 9 juni 2017

Einduitslag Team en Individueel WK Veteranen 2017
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide