Vis & water

Brengt gat in de Afsluitdijk de zalm terug?

3551
19 jan 2018

De Vismigratierivier bij Kornwerderzand is een uniek project dat wereldwijd op veel belangstelling kan rekenen. Op 24 en 25 maart wordt het Afsluitdijk Wadden Center geopend en kan het publiek met eigen ogen zien wat er gaat gebeuren op en rond de Afsluitdijk. Dagblad Trouw blikte deze week alvast uitgebreid vooruit op het project.

In het artikel lees je onder andere wat de opening van de Vismigratierivier betekent voor de visstand in het IJsselmeer en de aansluitende rivieren. Ook de werking van deze unieke getijdenrivier die onder de Afsluitdijk gaat doorlopen, wordt uitgebreid uitgelegd. Klik hier om het hele bericht uit Trouw te lezen. 

Meer weten over de Vismigratierivier? Kijk dan op de website van Vrienden van de Blije Vis. Uiteraard lees je binnenkort op onze website alles over het Afsluitdijk Wadden Center dat in de week van 21 maart feestelijk wordt geopend.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.