Vis & water

Hét VISblad Online januari (video)

4995
20 dec 2018

Het nieuwe jaar staat voor de deur dus de VISblad-abonnees kunnen vanaf vandaag alweer het januarinummer op de mat verwachten. Deze nieuwe editie staat boordevol tips over de winterse visserij op baars, snoekbaars, wijting en witvis.

In de nieuwe aflevering van VISblad TV reizen redacteuren Joran Bal en Robert de Wilt naar een grote rivierplas aan de Lek. Daar gaat het duo achter de megabaarzen aan die hier overwinteren. Ze kiezen tijdens deze sessie allebei voor een andere aanpak: Joran subtiel en lichtgewicht met shads en Robert ‘agressief’ en snel met ratelpluggen. We kunnen alvast verklappen dat één techniek erbovenuit springt tijdens de opnamedag. Benieuwd welke? Check dan snel de video en lees voor meer tips het bijbehorende artikel in het januarinummer.


Zout en zoet

Winter betekent de toptijd voor wijting. Daarom gaan we in de zeevisreportage op pad met kersvers wereldkampioen Ruud van Noord. Hij blikt vanaf het strand bij Zoutelande terug op zijn fantastische prestatie en geeft direct zijn belangrijkste tips voor de wijtingvisserij. Ook fervent wedstrijdvisser Wim Fuhler strooit met tips, maar dan voor een succesvolle witvissessie.


Kersvers wereldkampioen Ruud van Noord geeft tips voor de wijtingsvisserij vanaf het strand.

Anders snoekbaarzen

In de roofvisrubriek van deze maand lees je een spannend verslag van een dagje snoekbaarzen op half water. Igor Vucenic heeft zich volledig gespecialiseerd in dit zogeheten pelagisch vissen, waarbij hij met behulp van zijn dieptemeter snoekbaars op half water zoekt en daarna gericht belaagt met grote shads.


Pelagisch vissen op roofvis: een superspannende visserij!

En meer

Natuurlijk lees je nog veel meer interessante artikelen in dit nummer. Zo geeft karpervisser Willem Kwinten 10 tips om betere visfoto’s te maken. Nóg meer tips krijg je van Corné Bossers van Rijkswaterstaat. Hij vertelt hoe je veilig het water op kan in de winter. Dit en meer in het januarinummer.

Ben jij nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts €12,95 (twaalf nummers) ontvang je elke maand 68 pagina’s vol leesplezier. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.