Vis & water

Nachtvissen in NPO 3 'Nachtdieren' gemist? (video)

8701
09 jan 2019

In aflevering 1 van het nieuwe BNNVARA-programma 'Nachtdieren' ging presentatrice Ryanne van Dorst langs bij sportvisser Mehmet Buyukyilmaz, die het liefst in de nachtelijke uren achter de zeebaars aan gaat. De uitzending - gisteravond om 21.40 uur op NPO 3 - werd zeer goed bekeken met ruim 396.000 kijkers.

Bekijk de uitzending hier online terug. Het fragment met zeebaarsvisser Mehmet Buyukyilmaz begint bij minuut 15:00 en duurt tot minuut 19:07.

Zoals de naam van het programma al doet vermoeden, gaat Ryanne van Dorst in dit nieuwe tv-programma langs bij mensen die 's nachts wakker zijn, niet kunnen slapen of niet willen slapen. Vooral in die laatste groep zal menig sportvisser zich herkennen. De nacht staat voor veel vissoorten en vistechnieken immers te boek als de meest effectieve periode - bijvoorbeeld als het om de meerval of karper gaat. Of de zeebaars; de vis waar Rotterdammer Mehmet Buyukyilmaz al jaren met veel plezier op vist. 

Maasvlakte 2

Aan de oevers van het Yangtzekanaal op Maasvlakte 2 trof presentatrice Ryanne een bewegend hoofdlampje - die van Mehmet. Ze raakte met hem in gesprek. In het sfeervolle, industriële licht van containerterminals legde Mehmet vanuit het sportvissers-oogpunt het mysterie van de nacht bloot. Wat er zo mooi is aan nachtvissen, en waarom het zo spannend is.

Nachtdieren wordt iedere dinsdag om 21.40 uur op NPO 3 uitgezonden.


Ryanne van Dorst ontmoet in het programma 'Nachtdieren' zeebaarsvisser Mehmet Buyukyilmaz.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide