Vis & water

Zó meet je een vis! (video)

11420
14 nov 2019

Sportvisserij Nederland heeft een nieuwe 'how to' video gemaakt waarin wordt uitgelegd wat de juiste en correcte manier is om je vangst te meten. In deze 'meet-video' laten we je alle do's & dont's zien, inclusief duidelijke uitleg. Zo meet je voortaan altijd op de juiste manier je vissen.

Bekijk hier deze nieuwe video:

Camera & montage: Willem Kwinten Media

BNRZ recordlijst

Ook tips over de beste meetlinten en de spelregels van de Beet Nederlandse Recordlijst Zoetwatervissen (kortweg: BNRZ) komen in de video aan bod. Mocht je dus ooit een (mogelijke) recordvis vangen en meet je die op de manier zoals in de video wordt uitgelegd, dan kun je een geldige recordclaim indienen bij de BNRZ - een samenwerking tussen Beet en Sportvisserij Nederland, die gezamenlijk de recordcommissie vormen. Kijk voor meer info en het online recordclaim formulier op www.bnrz.nl


Nieuw Nederlands record snoek!

Het oude BNRZ-record snoek van 134 centimeter – gevangen door Nico Molkens in maart 2017 – is onlangs verpulverd met een vis die maar liefst vier centimeter langer is. Daarmee staat het officiële Nederlands record snoek nu op 138 centimeter.
Siegfried Schön - die deze kapitale snoek die je op de foto hieronder ziet, ving op 12 oktober - heeft zijn recordsnoek op de correcte wijze gemeten (en gefotografeerd) en voldeed ook aan de overige BNRZ-voorwaarden. Hij kon daarmee een geldige recordclaim indienen bij de BNRZ. Lees hier meer over deze recente monstervangst.


Meten = weten!

MijnVISmaat meetlint XL

Het super handige MijnVISmaat meetlint XL - dat ook in deze video wordt gebruikt - kun je trouwens heel eenvoudig hier online bestellen. Dit oprolbare meetlint is voorzien van een opstaande rand, duidelijk leesbare getallen en gaat tot 150 centimeter.
Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.