Vis & water

World Recreational Fishing Conference 2020

2231
02 dec 2019

Van 28 juni t/m 2 juli 2020 vindt in Rotterdam het World Recreational Fishing Conference (WRFC9) plaats. Dit congres staat volledig in het teken van sportvissen, waterbeheer en visstandbeheer. Het vindt om de drie jaar in een ander land plaats en Sportvisserij Nederland staat aan de lat voor de organisatie van de negende editie.

Ruim vierhonderd onderzoekers, beleidsmakers en vertegenwoordigers van sportvisserij-organisaties uit de hele wereld worden volgende zomer op het WRFC9 verwacht. Aan de hand van presentaties en discussies zullen zij op het congres in Rotterdam de stand van zaken en belangrijke trends binnen de hengelsport bespreken.

Het centrale thema van deze editie is ‘Recreational Fishing in a Changing World’ (sportvissen in een veranderende wereld). Deelonderwerpen zijn onder meer de veranderende waterecologie, de inzet van sportvissers bij wetenschappelijk onderzoek en de sociaal-maatschappelijke betekenis van de hengelsport.Doel congres


Sportvisserij Nederland heeft de rol van gastheer voor het WRFC9 vol trots op zich genomen. Een aantal medewerkers is momenteel druk bezig met de organisatie van het evenement. Met het congres hoopt de landelijke hengelsportbond wereldwijd de hengelsport te versterken en gerelateerde partijen – zoals onderzoekers, waterbeheerders en beleidsmakers – te inspireren. De laatste editie van het WRFC vond in 2017 in Victoria (Canada) plaats.

-> Meer informatie over sprekers, programma en locatie e.d. vind je op de (Engelstalige) website.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide