Vis & water

Karpervissen met échte profs in De Visvrouwen (video)

2354
09 jul 2020

Na hun roof- en witvisavontuur aan de rivier zetten De Visvrouwen komend weekend koers naar Drenthe, waar het vizier op karper gaat. Aan een grote plas vissen de dames met twee heuse profs die zich volledig op karper hebben toegelegd. De uitzending is aanstaande zondag 12 juli om 16:30 uur op RTL 4.

Direct na aankomst aan het water ontmoeten Nathalie en Paula de specialisten en maken ze met wat hulp hun kampement in orde. Zodra alles staat en de lijnen in het water liggen, volgt een uitgebreid gesprek over wedstrijdvissen op karper en over het damesteam dat namens Nederland jaarlijks meedoet aan het WK. Daniëlle – ‘tech’-visser bij uitstek – leert de dames onder meer hoe je een voerboot gebruikt en hoe je daarmee ook de watertemperatuur en -diepte kunt bepalen.

Check hieronder alvast de trailer van deze aflevering:Struinend verder

Aan het eind van de ochtend nemen Paula en Nathalie afscheid van de dames en vissen ze struinend met de dobber verder. Na een ochtend statisch vissen doet deze actieve visserij het tweetal goed. Bij dit alles blijft de vraag in hoeverre de vis meewerkt. En wie van de twee – Paula of Nathalie – krijgt het als eerste met een karper aan de stok?

Je ziet het aanstaande zondag 12 juli om 16:30 uur op RTL 4.

Veel vissende vrouwen

De Visvrouwen wordt mogelijk gemaakt door Sportvisserij Nederland. Doel van het programma is laten zien dat sportvissen voor iedereen – dus óók voor vrouwen – een leuke en toegankelijke hobby is. Cijfers tonen aan dat steeds meer vrouwen in sportvissen nu al hun hobby vinden: in Nederland vissen jaarlijks ruim 200.000 vrouwen en in Scandinavische landen en de VS liggen de percentages vissende vrouwen nog veel hoger.

Uitzendingen

Vanaf zondag 28 juni zijn De Visvrouwen vier weken lang iedere zondag te zien. De afleveringen starten om 16:30 uur en worden de eerstvolgende zaterdag om 10:30 uur herhaald op RTL 4. Ook op www.devisvrouwen.nl zijn alle afleveringen terug te kijken, waaronder die van 2019.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide