Vis & water

VIS TV XL en De Visvrouwen terug op de televisie!

2467
10 mei 2021

Net als voorgaande jaren staat ook deze zomer weer garant voor flink wat sportvis-tv. Het nieuwe seizoen van VIS TV XL begint 16 mei, terwijl De Visvrouwen eind deze maand dankzij de inzet van Sportvisserij Nederland terugkeren op de buis.

In VIS TV XL trekken de presentatoren als vanouds acht afleveringen lang kriskras door het waterrijke Nederland, meestal mét maar soms ook zonder hengel. Op hun tochten komen ze op de mooiste visstekken en bijzondere projecten die (in)direct met de hengelsport te maken hebben. Nieuwe afleveringen zijn steeds te zien op zondag om 09:30 uur op RTL 7 en de serie loopt nog tot medio juni. Voor promo’s, extra programma-informatie en het gratis terugkijken van oude afleveringen van\VIS TV XL kun je terecht op www.vistv.nl.

De Visvrouwen

Presentatoren Nathalie van den Berg en Paula Petiet – beter bekend als De Visvrouwen – keren eind deze maand weer samen terug op tv. Het is voor de dames alweer het derde seizoen en voor het eerst heeft de serie nu maar liefst zes delen. In de eerste aflevering, die op zondag 30 mei om 16.30 uur te zien is op RTL 4, vissen de dames onder meer met de feeder op witvis aan de Lek. Alle uitzendingen – ook die van voorgaande seizoenen – zijn na afloop terug te kijken op www.devisvrouwen.nl.

Sportvissers inspireren en ondersteunen

VIS TV XL is een tv-programma van Sportvisserij Nederland, bedoeld om sportvissers te inspireren, te laten kennismaken met én te ondersteunen in hun hobby. Zowel traditionele als nieuwe vistechnieken en talrijke mooie viswateren in Nederland passeren in het programma de revue. Met De Visvrouwen wil Sportvisserij Nederland het vissen door vrouwen stimuleren, zoals de KNVB zich ook voor vrouwenvoetbal inzet. Daarnaast kunnen vrouwen een belangrijke vrijwilligersdoelgroep voor hengelsportverenigingen zijn. Dat het aantal vissende vrouwen groeit, blijkt overduidelijk uit de cijfers: in 2020 was het aantal vissende vrouwen (430.000) ruim verdubbeld ten opzichte van 2017 (200.000).

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.