Vis & water

Word ambassadeur: volg de gratis cursus Controle Sportvisserij

5630
14 aug 2023

Sta jij klaar om het gezicht te worden aan de waterkant van jouw vereniging? Als lid van het controleteam van jouw vereniging of federatie heb je nu de kans om jezelf verder te ontwikkelen en samen te werken met andere enthousiaste vrijwilligers. Meld je nu aan voor de kosteloze cursus Controle Sportvisserij, aangeboden door Sportvisserij Nederland.

De cursus wordt in zes regio’s georganiseerd, zodat je als deelnemer niet ver hoeft te reizen. De cursusplaatsen zijn: Apeldoorn, Gilze, Leiden, Hengelo, Stein-Urmond en Bilthoven. De cursus is gratis voor vrijwilligers van Sportvisserij Nederland, aangesloten hengelsportverenigingen en de sportvisserijfederaties. Ook boa's van groene netwerken zijn van harte welkom.

Controle én advies

De cursus Controle Sportvisserij is een eendaagse cursus, bestemd voor (aanstaande) controleurs van hengelsportverenigingen en federaties. Je maakt tijdens de cursus kennis met het stelsel van visserijregels, sportvisdocumenten en voorwaarden voor het gebruik van de VISpas. Daarnaast krijg je handvatten voor je sociale vaardigheden bij controles aan de waterkant. Ook leer je hoe je controles eenvoudig kunt vastleggen in het Registratiesysteem voor Controleurs Sportvisserij (RCS). De resultaten van jouw registratie worden lokaal, federatief en landelijk o.a. gebruikt voor het verbeteren van voorlichting over de Voorwaarden Gebruik VISpas en het behouden van en het verkrijgen van VISrechten voor Jouw vereniging!

Je rol als ambassadeur

Tijdens deze praktijkgerichte cursus is het centrale leerpunt om het controlemoment prettig te laten verlopen. Hierbij treed je vooral als gastheer van je vereniging op. De manier waarop jij controleert bepaalt immers hoe de sportvisser het contactmoment ervaart. Je kunt de sportvisser uitleg geven over de achtergronden van het stelsel van visdocumenten – zoals de (jeugd)VISpas en Jeugdvergunning – maar ook over de activiteiten van jouw hengelsportvereniging en over de visserijmogelijkheden die jouw verenigingswater biedt.

Inschrijven

Ga naar het inschrijfformulier en meld je aan. Een bevestiging van inschrijven en deelname krijg je per email toegestuurd, evenals de Lees- en Studiewijzer voor het huiswerk en het verplicht examen. Hiermee kan je dus direct aan de slag. Natuurlijk checken wij of je namens je vereniging of federatie de Cursus Controle Sportvisserij mag volgen. Meer informatie over de cursus vind je op de pagina Controle Visdocumenten van Sportvisserij Nederland.

Wanneer en waar?

  • Dinsdag 17 oktober 2023 te Apeldoorn
  • Vrijdag 27 oktober 2023 te Gilze-Tilburg
  • Donderdag 2 november 2023 te Leiden
  • Donderdag 9 november 2023 te Hengelo
  • Donderdag 16 november 2023 te Stein-Urmond
  • Vrijdag 24 november 2023 te Bilthoven


Wil je de cursus liever incompany of een andere cursus volgen? Kijk dan hier voor het complete cursusprogramma voor 2023. In overleg zijn extra cursussen en cursussen op maat te organiseren (controleur@sportvisserijnederland.nl).

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.