Vis & water

Hulpvraag Sloveense sportvisbond na overstromingen

2050
22 aug 2023

Onlangs werd Slovenië getroffen door de meest verwoestende overstromingen uit haar geschiedenis. Talrijke rivieren - zoals de Savinja en de Sava, die bekend staan als populaire vliegvislocaties - werden veranderd in verwoestende stromen modderwater die huizen, de infrastructuur en visbestanden verwoestten.

De president van de Sloveense sportvisserij-organisatie vraagt om hulp (pdf). Hij verzocht de Europese sportviskoepel European Angler Alliance (EAA) om de situatie in Slovenië en hun hulpvraag onder de aandacht te brengen van de sportvissers in heel Europa. Dit om de recreatieve visserij in Slovenië in al haar facetten weer op de been te helpen.

Fred Bloot, president van de EAA en adjunct-directeur bij Sportvisserij Nederland: "Als president van de EAA kan ik dit verzoek alleen maar ondersteunen. We zien ook al oproepen in andere landen geplaatst worden, bijvoorbeeld door onze collega's in Duitsland."
 
-> Lees hier de oproep (pdf) van Miroslav ŽABERL PhD, President Fishing Association of Slovenia. Daar lees je ook hoe je kunt doneren.European Anglers Alliance (EAA)


Sportvisserij Nederland is lid van de European Anglers Alliance (EAA), een organisatie waarin nationale hengelsport-organisaties uit verschillende landen zitting hebben. De EAA behartigt alle belangen voor de sportvisserij op Europees niveau. Bijkomstigheid is dat Sportvisserij Nederland via Fred Bloot al sinds een aantal jaren de voorzitter levert voor de EAA.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.