Vis & water

Vistrap Hambeek in Roermond weer in gebruik

5292
04 feb 2008

Roermond - De vispassage tussen de Roer en de Hambeek is weer open. Donderdag liet Waterschap Roer en Overmaas het water vanuit de Roer weer de Hambeek instromen waar de nieuwe vistrap is gebouwd. Voor veel vissen, met name de kleinere soorten, was het een onneembare barrière.

De nieuwe passage heeft een veel natuurlijker verloop. De stroomsterkte is gereguleerd met rotsblokken. De afstanden tussen de rotsblokken is nauwkeurig uitgemeten om juiste stroomsnelheden te krijgen waar de vissen zich in thuis voelen.

Binnenkort wordt ook de nieuwe vispassage bij de ECI-centrale in de Roer in gebruik genomen. Er zijn dan geen grote hindernissen meer voor vissen die op weg zijn van de Noordzee, via de Maas, naar de paaigronden in de bovenloop van de Roer in de Eifel. De bouw van de vistrap is mede mogelijk gemaakt door een Europese subsidie van Life-nature. Bron: blikopnieuws.nl
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide