Vis & water

Spanje lanceert spaanstalige en Catalaanse viswijzer

4102
01 feb 2008

Het Wereld Natuur Fonds heeft afgelopen zaterdag 26 januari in Barcelona een Spaanse en Catalaanse VISwijzer gelanceerd. De totstandkoming van deze VISwijzers is bijzonder, omdat de Spanjaarden tot de grootste viseters ter wereld behoren.

Spanjaarden eten zo'n 40 kilo vis per hoofd van de bevolking per jaar. Ter vergelijking: Nederlanders eten 12 kilo per jaar. Voor zo'n belangrijke visetende natie kan het opvolgen van de adviezen uit de VISwijzer veel natuurbeschermingsresultaat opleveren. Ook verdienen veel Spanjaarden met visserij hun brood.

De VISwijzer werd gelanceerd op de Ramblas, een van de bekendste straten van Barcelona. Hier kookte de Catalaanse topkok Sergi Arola een heerlijke paella, bereid met duurzaam gevangen vis. Mensen op straat konden proeven hoe lekker deze verantwoord gevangen vis smaakt.

In steeds meer landen in Europa distribueert het WNF een VISwijzer. De Viswijzer is een handig kaartje waarop in een groene, oranje en rode kolom staat welke vis je met een gerust hart kunt eten en welke niet. In elk land zijn de voor dat specifieke land meest gangbare soorten op het kaartje gerubriceerd. Eerder werd de VISwijzer al gepresenteerd in Nederland, Belgie, Duitsland, Frankrijk, Zweden en Finland. De VISwijzer is ontwikkeld in samenwerking met Stichting de Noordzee. Op dit moment wordt in Barcelona ook de Seafood Summit 2008 gehouden, waar WNF pleit voor verantwoorde visserij.

Bron: vroegevogels.vara.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide