Vis & water

Gegevens over visbestanden snel op internet

4812
17 jan 2008

WAGENINGEN - Onderzoekinstituut Imaris in Wageningen maakt het onderzoek naar de ontwikkeling van vissoorten via internet openbaar. Iedereen kan zo zien of vissoorten toe- of afnemen.

Iedereen kan zo zien of vissoorten toe- of afnemen.

De visbestanden worden door Imares continu in de gaten gehouden met onderzoekschepen op zee. De informatie is onder meer van belang voor het vaststellen van visquota en beheeradviezen.

Imares geeft de informatie vrij om zo ook helderheid te verschaffen over opzet en uitvoering van het onderzoek naar visbestanden. Op de website komen de recentste gegevens snel beschikbaar. Ze zijn ook te vergelijken met de vangstgegevens van voorgaande jaren. Ook biedt de website voorlichting over de vissoorten over de totstandkoming van vangstadviezen aan onder meer het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

Imares verwacht dat de website zich ontwikkelt tot dé openbare informatiebron voor de visserij, beleidsmakers en het publiek. Bron: pzc.nl
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.