Vis & water

Vissen dood in Assendelftse sloten

4047
29 dec 2007

Assendelft - In twee sloten in Assendelft zijn de afgelopen week honderden vissen gestorven. De gemeente Zaanstad heeft de vissen geruimd en is een onderzoek begonnen naar de oorzaak.

Donderdag kwamen bij de gemeente de eerste klachten binnen over de vissterfte. In een sloot bij het Smeekeven en een sloot aan de Veenpolderdijk dreven in totaal een paar honderd dode vissen in het water. De sloten liggen dichtbij elkaar.

De gemeente is donderdag begonnen met het ruimen van de vissen. Vrijdag ging dat werk nog door. Voor het onderzoek naar de oorzaak van de vissterfte heeft de gemeente het hoogheemraadschap om hulp gevraagd. Vermoed wordt dat het ijs van vorige week te maken heeft met de sterfte.

De sloten zijn niet erg diep en het ijs houdt veel zuurstof weg uit het water waardoor vissen kunnen sterven. Een voorbijgangster had vorige week al wat dode vissen onder het ijs zien liggen.

Bron: nhd.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide