Vis & water

Greenpeace blokkeert EU-gebouw

3530
17 dec 2007

(ANP) Brussel, 17 dec. Ongeveer honderd actievoerders van Greenpeace zijn vandaag aangehouden door de Brusselse politie. De actievoerders blokkeerden enkele uren het vergadergebouw voor EU-beraad. De milieuorganisatie protesteerde tegen overbevissing.

In het gebouw begonnen ministers aan een drie dagen durende vergadering over de quota voor visvangst voor volgend jaar. ,,Menig diplomaat moest zich over de heg werpen om toch via een achterdeurtje binnen te komen'', aldus een Nederlandse diplomaat.

Minister Gerda Verburg (Visserij) en haar collega's konden slechts binnenrijden via een omweg. Ze gebruikten daarvoor een ondergrondse tunnel met andere EU-gebouwen. Greenpeace vindt dat de ministers hebben gefaald bij de bescherming van Europese visbestanden. ,,Al sinds de jaren tachtig negeren de EU-landen elk jaar opnieuw wetenschappelijke adviezen en wijzen te hoge vangsten toe.''

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide