Vis & water

Hengelsporters helpen bij afvissing Almere

6348
28 nov 2007

Almere - 28-11-2007 - Op verzoek van de BCWA (Beheers Commissie Wateren Almere) zal Sportvisserij Nederland op maandag 3 december in samenwerking met een beroepsvisser een visstand onderzoek uitvoeren in Almere-Haven. Doel van dit onderzoek is vooral achterhalen hoe het gesteld is met de visstand en de waterkwaliteit in de sierwateren van Almere-Haven.

Dit onderzoek zal worden uitgevoerd met zegens en een elektro-visapparaat, waarvoor een daartoe uitgerust beroepsvisserbedrijf wordt ingeschakeld die deze visserij zal uitvoeren onder de verantwoordelijkheid van Sportvisserij Nederland. Medewerkers van Sportvisserij Nederland zullen de verwerking van de vangstgegevens verzorgen in samenwerking met een aantal vrijwilligers van de BCWA.
Voor de afvisplek zijn een tweetal locaties uitgezocht. Er wordt begonnen op maandagochtend om ± 09.00 uur bij Oldewierde en Kornwierde, waar aan beide zijdes van de fietsbrug wordt gevist. Daarna verplaatst de visserij zich naar de Bosgouw bij de tennisbaan alwaar de splitsing wordt afgevist.

Zoals in het verleden regelmatig het geval is geweest, trekt een visserijkundig onderzoek altijd veel publiek en ook de lokale pers is vaak geïnteresseerd. De BCWA hoopt dan ook op veel belangstelling voor dit evenement en een ieder die wil komen kijken is van harte welkom. Verdere informatie over de activiteiten van de vereniging en de BCWA in het bijzonder kunt u vinden op de site www.hsvog.nl Bron: almeresport.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.