Vis & water

Minister Verburg bezoekt Sportvisserij Nederland

10998
28 nov 2007

BILTHOVEN - Landbouwminister Gerda Verburg heeft tijdens een werkbezoek haar bewondering voor Sportvisserij Nederland uitgesproken en loofde het enthousiasme van de medewerkers.

Gerda Verburg laat zich voorlichten over ondermeer het snoekbaarsonderzoek. Ze benadrukte daarbij het maatschappelijke belang van de hengelsport in het algemeen en de educatieve waarde voor de jeugd in het bijzonder. De minister liet zich woensdagmiddag tijdens een werkbezoek aan het kantoor van Sportvisserij Nederland uitgebreid voorlichten over het werk van de overkoepelende hengelsportorganisatie. Daarbij werd ondermeer aandacht besteed aan visserijkundige onderzoeken en de diverse media waaronder VIS TV, Hét Visblad en het vakblad Visionair. Ook de succesvolle omvorming van het documentenstelsel naar het VISpas-systeem werd belicht.
Gerda Verburg herhaalde nogmaals dat er voor de hengelsport een belangrijke plaats is weggelegd bij het invullen van maatschappelijke stages. Ze zei hierover: "De jeugd dreigt steeds verder van de natuur af te komen staan terwijl het contact tussen de natuur en mens binnen de hengelsport juist heel vanzelfsprekend is. Het is goed om te zien dat Sportvisserij Nederland in dat kader haar verantwoordelijkheid neemt en dat binnen hengelsportverenigingen veel aan jeugdwerk wordt gedaan. Ook een goede voorlichting over de omgang met de gevangen vis is hierbij van belang. Het is goed te zien dat de georganiseerde hengelsport hierin het voortouw neemt."
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.