Vis & water

Minister tevreden met visquota 2008

5195
27 nov 2007

BRUSSEL (ANP) - Minister Verburg (Visserij) is "redelijk positief" over de visserijquota voor volgend jaar. De quota zijn maandag in grote lijnen vastgesteld na negen dagen van onderhandelingen met Noorwegen.

Foto: ANP
"Vooral de uitkomst met schol is goed. De 49.000 ton komt overeen met het meerjarenplan", zei Verburg dinsdag na beraad in Brussel. Schol is een voorname soort voor de Nederlandse vissers.Minder tevreden is de minister over de 41 procent beperking voor de vangst van haring. "Dat valt niet mee", zei ze. "35 Procent daling vonden we mooi. Dat was ook het voorstel van Regionaal Adviesorgaan van maatschappelijke organisaties en vissers samen".

De ministers van Visserij van de EU-landen stellen de visquota eind december definitief vast. De visserijorganisaties reageerden diep teleurgesteld. De voorbije twee jaar zijn de toegestane vangsthoeveelheden al fors verlaagd. Nu komt er opnieuw verlaging voor haring, makreel en blauwe wijting, klagen de reders van de Palagic Freezer-Trawler Association (PFA) uit Rijswijk.

Bron: refdag.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.