Vis & water

Waterkwaliteit meetbaar via visstand

7481
20 nov 2007

Arnhem - Gemeente Arnhem, Waterschap Rivierenland en Waterschap Rijn en IJssel laten de waterkwaliteit in Arnhem onderzoeken via visstandbemonstering op zeven representatieve locaties. Dit geeft duidelijkheid over de actuele visstand; hoeveel soorten vis, hoeveel er van elke soort rondzwemt en hoe gezond de Arnhemse vis is.

Visstanden zijn één van de indicatoren van de ecologische toestand van het oppervlaktewater. Daarnaast spelen o.a. ook de oever- en waterplanten en de chemische samenstelling van het water een rol.

Locatie vismonsters
In november zijn vismonsters genomen uit watergangen aan de Johan de Wittlaan, de Slaakweg, de Brabantweg, de Bussumstraat en de Hans Tiemeijerhof onderzocht. Vijvers in park Sonsbeek en park Klarenbeek waren al eerder onderzocht. Deze 7 locaties geven een representatief beeld van de visstand in alle wateren in Arnhem. Het onderzoek is uitgevoerd door Sportvisserij Nederland in samenwerking met visserij bedrijf Kalkman. Er is gevist met een zegen (soort groot net dat door het water wordt getrokken) en aanvullend met electrovisapparatuur.

Visstandbeheerplan
De uitkomsten van het onderzoek worden gebruikt om maatregelen te formuleren voor een gezonde vispopulatie in het visstandbeheerplan. Het visstandbeheerplan is één van de middelen waarmee de doelstellingen van het Waterplan en de Kaderrichtlijn Water worden bereikt.

Bron: nieuwsuitarnhem.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.