Vis & water

Beperking op tonijnvangst met jaar verlengd

5928
20 nov 2007

ANTALYA - De vangstlimieten van tonijn worden met een jaar verlengd, zo hebben de 45 landen die op tonijn vissen zondag besloten in het Turkse Antalya. "De situatie van de blauwvintonijn is een grote zorg voor ons. We moeten het herstelplan tijd geven om te werken", zei EU-commissaris Joe Borg (Visserij) zondag.

Foto: AFP

Tonijn wordt steeds schaarser, vooral door de grote vangsten voor Japanse sushi. De Europese Unie is zelf een van de boosdoeners. De vangstlimieten van zuidelijke EU-landen zijn dit jaar met 4000 ton overschreden.

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) had gevraagd om de onmiddellijke stopzetting van tonijnvisserij voor een periode van drie jaar. Volgens de natuurorganisatie is het nu of nooit voor de soort.

De bijeenkomst in Antalya besloot wel om zwaardvis beter te beschermen. In de Middellandse Zee komt een vangstverbod van een maand per jaar op deze soort.

Bron: telegraaf.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.