Vis & water

Verandering aanvraag peurvergunning (schriftelijke toestemming)

8532
20 nov 2007

De laatste tijd komen geregeld berichten binnen bij Sportvisserij Nederland dat peurvergunningen die ter goedkeuring zijn toegestuurd aan de Kamer voor de Binnenvisserij, worden teruggestuurd. Hieronder volgt uitleg:

Tot aan 1 januari 2007 moesten op basis van artikel 22, lid 6 van de Visserijwet schriftelijke vergunningen voor het vissen met een peur worden goedgekeurd door de Kamer voor de Binnenvisserij. Per 1 januari 2007 is artikel 22, lid 6 van de Visserijwet 1963 echter veranderd:

  • de Visserijwet 1963 spreekt vanaf die datum niet meer van "schriftelijke vergunningen" maar van "schriftelijke toestemmingen";
  • schriftelijke toestemmingen voor het vissen met een peur hoeven vanaf 1 januari 2007 niet meer te worden goedgekeurd door de Kamer voor de Binnenvisserij.
Voor het vissen met de hengel gold dit al, maar vanaf 1 januari 2007 is dus ook voor schriftelijke toestemmingen (vergunningen) voor het vissen met een peur geen toestemming meer nodig van de Kamer voor de Binnenvisserij.

Verenigingen of federaties die ergens het aalvisrecht hebben, kunnen dus nog steeds schriftelijke toestemmingen (vergunningen) uitreiken voor het vissen met een peur, maar hoeven die niet meer eerst ter goedkeuring naar de Kamer te sturen.

Een schriftelijke toestemming moet volgens artikel 23 van de Visserijwet 1963 overigens de volgende gegevens bevatten: de naam, de voorletters en de woonplaats van de rechthebbende op het visrecht en van de houder, de geboortedatum van de houder, de omschrijving van het water en de visserij waarvoor zij geldt, de dagtekening, de geldigheidsduur en de voor het genot der schriftelijke toestemming berekende vergoeding. Ontbreekt één of meer van deze gegevens dan heeft de betreffende visser geen toestemming die voldoet aan de Visserijwet en is daarmee strafbaar.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.