Vis & water

WNF en Center Parcs introduceren het Leven in Zee Bad in De Kempervennen

5589
09 nov 2007

Het Wereld Natuur Fonds en Center Parcs openen zaterdag 24 november in Center Parcs De Kempervennen een educatief zwembad 'Het Leven in Zee Bad'.

In dit zwembad kunnen kinderen en hun ouders door hun duikbril de zee zien zoals iedereen die zou wensen: een fascinerende onderwaterwereld met een levend koraalrif, kleurrijke vissen en wonderlijke plantensoorten. Snorkelend krijgen de zwemmers een blik op een wereld die in werkelijkheid bedreigd wordt door tal van gevaren in de vorm van vervuiling, klimaatverandering, vernieling en overbevissing.

Met dit bijzondere project willen het Wereld Natuur Fonds en Center Parcs aandacht vestigen op de gevaren die de wereldzeeën bedreigen. Beide initiatiefnemers roepen kinderen en hun ouders op zorgzaam om te gaan met het leven onder de zeespiegel. Na een bezoek aan het Leven in Zee Bad weet iedereen hoe je een bijdrage kunt leveren aan de bescherming van het leven onder water.

Zo is in het Leven in Zee Bad te zien dat het absoluut verboden is om 'souvenirs' mee te nemen in de vorm van stukjes koraal. Ook is te zien hoe de koraalstand twintig jaar geleden was en hoe die nu is. Verder is er aandacht voor de VISwijzer waarop te zien is welke vissen in hun bestaan worden bedreigd en welke niet.

Bron: goededoelen.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.