Vis & water

Kennisdocumenten: alles over de Grote Modderkruiper en de Rivierdonderpad

8950
18 sep 2007

In dit kennisdocument is een overzicht gegeven van de ecologische kennis van de grote modderkruiper, Misgurnus fossilis. Deze kennis moet bijdragen aan een betere bescherming en beheer van deze beschermde en bedreigde vissoort.

Het kan als basis dienen voor een soortbeschermingsplan voor de grote modderkruiper. De informatie betreft kennis over de verspreiding, leefwijze, voedsel, voortplanting, habitat, migratie, bedreigingen, beheer en specifieke milieuparameters. Kennisleemtes die van belang zijn bij de bescherming van de grote modderkruiper worden aangegeven.

Meer over de Grote Modderkruiper Open direct het Kennisdocument Grote Modderkruiper

Rivierdonderpad
De rivierdonderpad komt voor in het grootste deel van Europa. Alleen in het uiterste noorden, westen en zuiden is de soort niet inheems. De rivierdonderpad laat zich gemakkelijk van andere soorten onderscheiden door zijn brede afgeplatte kop en de hoog in de kop staande ogen die afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen.

De lengte van een volwassen dier is 10-15 cm. Rivierdonderpadden kunnen bij gebrek aan een zwemblaas niet zwemmen, maar bewegen zich schoksgewijs vooruit met behulp van de borstvinnen. Ze zijn in de regel dan ook weinig mobiel en vertonen zelden een echte paaimigratie. Meer over de Rivierdonderpad Open direct het Kennisdocument rivierdonderpad

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.