Vis & water

Waterschap vangt vis voor helder water

6883

BELT-SCHUTSLOOT - In de kop van Overijssel gaan vissers in opdracht van waterschap Reest en Wieden vis vangen. Met deze maatregel wil het waterschap de waterkwaliteit in het gebied verbeteren, meldde een woordvoerder vrijdag.

De vissen gaan het herstel van de waterkwaliteit tegen, bijvoorbeeld door het omwoelen van de waterbodem waardoor planten geen wortels kunnen schieten. De planten zorgen ervoor dat het water minder troebel wordt.

De komende twee jaar wordt als proef op de Schutsloterwijde (gemeente Steenwijkerland) intensief gevist. Pilot "Met name de brasem woelt alles los", zei een woordvoerder. Als de pilot slaagt, wil het waterschap het ook elders in het merengebied van Overijssel gaan inzetten. "Dat betekent dat we dan niet hoeven baggeren."

Het proefproject duurt vijf jaar.

Bron: ANPBELT

SCHUTSLOOT - In de kop van Overijssel gaan vissers in opdracht van waterschap Reest en Wieden vis vangen. Met deze maatregel wil het waterschap de waterkwaliteit in het gebied verbeteren, meldde een woordvoerder vrijdag. De vissen gaan het herstel van de waterkwaliteit tegen, bijvoorbeeld door het omwoelen van de waterbodem waardoor planten geen wortels kunnen schieten. De planten zorgen ervoor dat het water minder troebel wordt.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.