Vis & water

Vissen happen toe in Bottekreek

6103
11 mei 2007

KLUNDERT - Leerlingen van basisschool De Rietvest uit Klundert hebben het schoolvistoernooi gewonnen.

'Ervaren' volwassenen kijken kritisch toe als de jeugd van Klundert een hengeltje uitwerpt. foto Gerard van Offeren/ het fotoburo

Zij wisten gistermiddag gezamenlijk tweehonderd centimeter vis uit het water van de Bottekreek te vissen. Omdat alle sportactiviteiten die dit jaar in Klundert voor de schooljeugd worden gehouden in het teken van 650 jaar Klundert staan, was het vistoernooi dit jaar in Dik Trom en Pietje Bel-stijl. De hengels waren van bamboestokken gemaakt en de kinderen zaten op emmers langs de waterkant.

Vooraf aan de wedstrijd kregen de 24 deelnemers van de vijf Klundertse basisscholen eerst tekst en uitleg van leden van de Klundertse visvereniging 't Wachtertje over de techniek van het vissen.

Opvallend was dat de kinderen die het dicht bij de Groene Brug visten de meeste vissen wisten te vangen.

De vis werd, nadat hij was gemeten, weer teruggezet in het water. Na precies anderhalf uur werd de wedstrijd afgeblazen. Na meting bleken de leerlingen van basisschool De Rietvest de meeste centimeters vis te hebben gevangen. Zij mochten de wisselbeker mee naar huis nemen. De Clundert was een goede tweede met 105 centimeter, gevolgd door Het Bastion met 92,5 centimeter.

Bron: bndestem.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.