Vis & water

Extra controle op visserijwet

5975
20 mrt 2007

De politie van het team Aalten-Dinxperlo zal in de komende maanden intensief gaan controleren of de sportvissers wel in het bezit zijn van een geldig Vispas of Kleine Vispas.

Voor de jeugd onder de 14 jaar is een Jeugd Vispas verplicht, indien met meer dan één hengel of niet aangewezen aassoorten wordt gevist. Deze nieuwe documenten zijn dit seizoen voor het eerst verplicht en hebben te maken met een wijziging van de Visserijwet per 1 januari dit jaar. Uit een NIPO- onderzoek is tevens gebleken dat landelijk ongeveer 30 % van de vissers zonder de benodigde documenten vist. Bij de controles zal ook gekeken worden of er wordt gevist met verboden of te veel vistuigen en niet toegestane aassoorten. Ook het bezit van ondermaatse vis heeft de aandacht. In de nachtelijke uren wordt eveneens gecontroleerd. De politie zal bij overtreding proces-verbaal opmaken. Het Openbaar Ministerie bepaalt de hoogte van de boete.

Voor informatie over de nieuwe documenten en de aanvraag ervan kunt terecht bij de Sportvisserij Nederland in Bilthoven of www.vispas.nl. Telefoon 030-6058400. (Bron: www.politie.nl)
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.