Loodalternatieven voor de roofvisserij

Jigheads of loodkoppen zijn in de roofvisserij zonder twijfel de meestgebruikte verzwaringen. Ze worden gebruikt in combinatie met verschillende soorten softbaits. Daarnaast wordt er met name bij streetfishing veelvuldig gebruik gemaakt van dropshotgewichten, bullet weights en andere gewichten voor finesse technieken. Een uitstekend alternatief voor deze gewichten is wolfraam, oftewel tungsten. Dit metaal is harder, zwaarder en daarmee ook kleiner dan lood van hetzelfde gewicht. Dit biedt diverse voordelen in je visserij, zoals het beter voelen van de bodemstructuur en betere werpeigenschappen. Ook is tungsten beter zichtbaar op je dieptemeter. Helaas ligt de prijs van tungsten iets hoger dan lood, maar het is zeker de moeite want het zal je meer vis opleveren!


Diverse tungsten gewichten van Camo-Tackle. Bullet weight, dropshotgewichten, en cheburashkagewichten, verkrijgbaar in verschillende gewichten en coatings.

Diverse tungsten gewichten van Reins. Dropshotgewichten, bullet weights en nail sinkers, verkrijgbaar in verschillende gewichten en coatings.


Diverse tungsten producten van Spro en Spro Freestyle. Micro jigs, dropshotgewichten, bullet weights, cheburashkagewichten, nail sinkers en micro sinkers voor diverse doeleinden.


Diverse tungsten producten van Drop-It Tackle. Drop-It Tackle heeft een compleet assortiment aan tungsten producten, zoals jigheads, dropshotgewichten en bullet weights.


Tungsten producten van BFT TackleBFT heeft een assortiment van diverse, goed afgewerkte tungsten producten, zoals bullet weights, dropshot gewichten,  jigheads en nail sinkers. 

Tungsten Jigheads van Lureparts. Bewapend met een superscherpe Japanse haak en omwikkelde keeper om softbaits goed op hun plek te houden. Verkrijgbaar in gewichten van 7 t/m 28 gram.

Ball Tungsten Jighead van Savage Gear. Mooi afgewerkte tungsten jigheads voorzien van een softbait keeper. Verkrijgbaar in gewichten van 6 t/m 10 gram.Tungsten super round jig van Keitech. Mooi afgewerkte tungsten jigheads, voorzien van een scherpe Daiichi haak. Verkrijgbaar in gewichten van 1,75 t/m 7 gram. 


Black Flagg Tungstenz Finesse Bullet Weights. Perfect geschikt voor het vissen met de Texas- of Carolina rig. Verkrijgbaar in  verschillende soorten coating. 

Lucky John Tungsten Jig Ball. Gemaakt voor het vissen met de Cheburashka rig, waardoor je kunstaas veel meer bewegingsvrijheid krijgt.


Zeck Heavystone meervalgewichten. Zwaar betonnen gewichten, ontworpen voor het meervalvissen. Verkrijgbaar als inline- of fireballgewichten.Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide