Loodalternatieven voor de roofvisserij

Jigheads of loodkoppen zijn in de roofvisserij zonder twijfel de meestgebruikte verzwaringen. Ze worden gebruikt in combinatie met verschillende soorten softbaits. Daarnaast wordt er met name bij streetfishing veelvuldig gebruik gemaakt van dropshotgewichten, bullet weights en andere gewichten voor finesse technieken. Een uitstekend alternatief voor deze gewichten is wolfraam, oftewel tungsten. Dit metaal is harder, zwaarder en daarmee ook kleiner dan lood van hetzelfde gewicht. Dit biedt diverse voordelen in je visserij, zoals het beter voelen van de bodemstructuur en betere werpeigenschappen. Ook is tungsten beter zichtbaar op je dieptemeter. Helaas ligt de prijs van tungsten iets hoger dan lood, maar het is zeker de moeite want het zal je meer vis opleveren!

Tungsten Jigheads van Lureparts. Bewapend met een superscherpe Japanse haak en omwikkelde keeper om softbaits goed op hun plek te houden. Verkrijgbaar in gewichten van 7 t/m 28 gram.


Tungsten Bullet Weight van Camo-Tackle. Perfect geschikt voor het vissen met de Texas- of Carolina rig. Verkrijgbaar in drie verschillende soorten coating en in gewichten van 1,8 t/m 21 gram.


Tungsten Flex Head van Camo-Tackle. Gemaakt voor het vissen met de Cheburashka rig, waardoor je kunstaas veel meer bewegingsvrijheid krijgt. Verkrijgbaar in vijf verschillende soorten coating en in gewichten van 1,5 t/m 30 gram.


Tungsten Slim Drop Shot Weight van Camo-Tackle. Gewichten gemaakt voor het dropshotten. Voorzien van een zwarte coating en verkrijgbaar in gewichten van 3,5 t/m 14 gram.


Tungsten Down Shot Sinker Slim van Reins. Gewichten gemaakt voor het dropshotten. Verkrijgbaar met twee verschillende typen bevestigingsoog en in gewichten van 2,5 t/m 14 gram.Tungsten Nail Sinker Heavy van Reins. Deze nail sinkers druk je in je shad waardoor deze sneller zinkt of beter in balans zwemt. Perfect geschikt voor de Neko rig. Verkrijgbaar in gewichten van 0,3 t/m 3,1 gram.


Tungsten Slip Sinkers van Reins. Perfect geschikt voor het vissen met de Texas- of Carolina rig. Voorzien van een tubing in de bullet weight die voorkomt dat je lijn beschadigt. Verkrijgbaar in vier verschillende soorten coating en in gewichten van 1,8 t/m 28 gram.


Freestyle Tungsten Micro Jig van Spro. Hele kleine lichte jigheads voor streetfishing. Perfect geschikt voor het vissen op baars met kleine softbaits. Verpakt met drie verschillende kleuren en verkrijgbaar in twee haaktypen en gewichten van 1,8 t/m 3,5 gram.


Freestyle Tungsten Bottom Jig van Spro. Gemaakt voor het vissen met de Cheburashka rig, waardoor je kunstaas veel meer bewegingsvrijheid krijgt. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en in gewichten van 3 t/m 10 gram.


Tungsten Bullet Sinkers van SproPerfect geschikt voor het vissen met de Texas- of Carolina rig. Verkrijgbaar in drie verschillende soorten coating en in gewichten van 3,5 t/m 10,5 gram.


Tungsten Drop Shot van Spro. Gewichten gemaakt voor het dropshotten. Zwart afgewerkt en verkrijgbaar in gewichten van 3,5 t/m 14 gram.


Tungsten Nail Sinkers van Spro Deze nail sinkers druk je in je shad waardoor deze sneller zinkt of beter in balans zwemt. Perfect geschikt voor de Neko rig.


Ball Tungsten Jighead van Savage Gear. Mooi afgewerkte tungsten jigheads voorzien van een softbait keeper. Verkrijgbaar in gewichten van 6 t/m 10 gram.


Drop Shot Pencil Weight van Fox Rage. Gemaakt voor het Dr. Grijs afgewerkt en verkrijgbaar in gewichten van 3,5 t/m 14 gram.


Tungsten Skinny Drop Shot van Drop-it Tackle. Gewichten gemaakt voor het dropshotten. Verkrijgbaar zonder coating, met zwarte afwerking in de gewichten 3,5 t/m 14 gram.


Tungsten Pear Drop Shot van Drop-it Tackle. Peervormige dropshotgewichten met zwarte coating, verkrijgbaar in de gewichten 3,5 t/m 14 gram.


Tungsten Cheburashka van Drop-it Tackle. Gemaakt voor het vissen met de Cheburashka rig, waardoor je kunstaas veel meer bewegingsvrijheid krijgt. Verkrijgbaar in de gewichten 1,5 t/m 12 gram.


Tungsten Ball Jigheads van Drop-it Tackle. Perfecte jigheads voor de visserij op baars en snoekbaars. Verkrijgbaar met een zwarte coating en in de gewichten 3,5 t/m 10,5 gram.


Tungsten Swing Football Jigs van Drop-it Tackle. De vrij bewegende haak vergroot de inhakingskans. Verkrijgbaar in gewichten van 7 t/m 21 gram.


Tungsten producten van BFT Tackle. BFT heeft een assortiment van diverse, goed afgewerkte tungsten producten, zoals bullet weights, dropshot gewichten,  jigheads en nail sinkers. 

Tungsten super round jig van Keitech. Mooi afgewerkte tungsten jigheads, voorzien van een scherpe Daiichi haak. Verkrijgbaar in gewichten van 1,75 t/m 7 gram. 


Black Flagg Tungstenz Finesse Bullet Weights. Perfect geschikt voor het vissen met de Texas- of Carolina rig. Verkrijgbaar in  verschillende soorten coating. 

Lucky John Tungsten Jig Ball. Gemaakt voor het vissen met de Cheburashka rig, waardoor je kunstaas veel meer bewegingsvrijheid krijgt.Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide