Vis & water

Hét Visblad Online november (video)

22 okt 2015

Hij is er: het novembernummer van Hét Visblad. De herfst is inmiddels in volle gang en daarom zit deze nieuwe editie vol met praktische tips voor dit jaargetijde.

We trappen af met de nieuwe aflevering van Visblad TV. Deze keer is feederspecialist Manfred Drenthen daarin de hoofdpersoon. Samen met presentator Marco Kraal en cameraman Daniël Jawadnya strijkt hij neer aan de oevers van het Ketelmeer. Missie: mega-brasems vangen aan XXL-feedermateriaal. Of het Manfred lukt om aan de grote plons een paar forse ‘platte’ voor de camera te tonen, zie je in onderstaande video:

Najaarsrovers

Het najaar vormt een van de beste periodes om achter de roofvis aan te gaan. Daarbij denk je echter niet direct aan snoekbaarzen met de vliegenlat. Wél als het ligt aan Meindert Kap, die je in zijn artikel uitlegt hoe jij een glasoog vangt aan de vlieg. In de roofvisrubriek geeft roofvisser Albert Dekker je tien tips voor het snoeken met doodaas. Met zijn toptips kun je tussen nu en eind maart op pad om zelf een dikke wintersnoek te verleiden.

Grondelkampioen

Van de grote rovers schakelen we over naar een van de meest tumultueuze visjes van het zoete water: de zwartbekgrondel. Roel Reuvers – die dankzij 351 grondels onlangs Nederlands Kampioen werd – laat je tijdens een masterclass grondelvissen zien dat je best plezier kunt beleven aan deze gulzige visjes. Datzelfde visplezier halen Paul Overdeveste en Michaéla van Driel uit het statisch karpervissen. Dit liefdeskoppel trekt vrijwel ieder weekend samen richting de waterkant en niet zonder succes. Hun verhaal lees je in de karperrubriek.

Opgeruimd staat netjes

In de zeevisreportage deze keer een verslag van de twaalfde editie van de Rozenburgse-Landtong-Opruimdag. Sportvisserij Koos Hubbers schoonde daar samen met dertig andere vrijwilligers de oevers op.
Verder vind je natuurlijk nog veel meer interessant leesvoer in de rubrieken Wist je Dat?, Vis TV Backstage, Haring of kuit, Visnieuws, MijnVISmaat, Vuurdoop, In De Markt, Wedstrijdvissen, Service Online, Service Extra én de altijd spraakmakende column van Sjaak Bral.

Abonnee worden

Ben jij nog geen lid van Hét Visblad? Voor slechts € 11,95 per jaar ontvang je dit fraaie magazine iedere maand. Bovendien mag je als nieuwe abonnee ook nog een leuk welkomstcadeau uitkiezen. Klik hierom snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.