Vis & water

Roofvissen: ‘Iedereen kan 24Hookd zijn’

12 aug 2021

Mayari Mailoa (30) en de neven Dion Sadji (31) en Al-Jarreau Sadji (29) vormen de kern van 24Hookd. Dit collectief timmert online aardig aan de weg met als doel om sportvissen in een origineel en stijlvol jasje te steken. Hét VISblad sloot aan bij een visdag die in het teken stond van de roofblei.

“Soms word je er helemaal gek van: ze jagen als een dolle, maar pakken niks.” Wanhoop is een groot woord, maar Mayari weet even niet meer waar hij het zoeken moet als vlak voor hem weer een roofblei door het wateroppervlak klapt. “Kijk, daar showt er een zijn rugvin; alsof-ie op de catwalk loopt.” Opnieuw gaat zijn tackle box open, op zoek naar hét kunstaas dat wel in de smaak valt. “De vis is duidelijk los, maar het is de vraag waar ze op reageren.” Zijn vismaten Dion en ‘Ally’ doen iets verderop al even verwoede pogingen een vis te foppen, maar die laat zich niet in de luren leggen. Met een forse onweersbui in aantocht lijkt het wel alsof ze er juist nog een schepje bovenop doen: op tal van plekken kolkt het water van de jagende vis.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer roofvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.