Vis & water

Dit heb je nodig

21 mei 2008

Vissen met kunstaas betekent actief vissen. Je loopt de oevers af op zoek naar mooie stekken voor roofvis. Daarom neem je zo weinig mogelijk materiaal mee. Hier volgt een overzicht van een compacte en complete roofvisuitrusting.

1 DE VISPAS

 

Om in Nederland te vissen heb je meestal een VISpas nodig. Dit is tevens het bewijs van lidmaatschap van je hengelsportvereniging.

2 SPINHENGEL

Spinhengel van 2,40 tot 2,70 meter lang en een werpvermogen van 10 tot 30 gram. Voor kleiner kunstaas neem je een lichtere hengel dan voor groot kunstaas.

3 WERPMOLEN

Werpmolen van medium formaat uit de zogenaamde 2500 tot 4000 serie.

4 LIJN

 

Nylon lijn met een dikte van 25/00 tot 35/00 of gevlochten lijn van 12/00 tot 20/00.

5 STALEN ONDERLIJN


Stalen onderlijntjes met een breeksterkte van 15 tot 25 pond.

6 PLUGJES

Dieplopende plugjes voor snoekbaars in dieper water en ondieper lopende plugjes voor poldersnoeken, baars en roofblei. Snoek grijpt kunstaas tot wel 20 of 30 centimeter. Voor de meeste roofvissen is kunstaas van 8 to 12 cm groot genoeg.

7 LEPELS

 

Lepels (links) en spinners zijn perfect voor snoek en baars in ondiep (polder)water. Vooral bij troebel water!

8 ZACHT KUNSTAAS

Met zachtplastic kunstaas (ook wel twister en shad genaamd) dat je op een loodkop schuift kun je zowel in diep als ondiep water vissen.

9 RATELPLUGGEN

Ratelpluggen van 6 tot 8 cm zijn super voor snoek, baars en indien snel en ondiep binnengevist ook voor roofblei.

10 SCHOUDERTAS

Schoudertasje en kunstaasdoos om al je spullen lekker compact in op te bergen.

11 ONTHAAKTANG

Onthaaktang om de vis veilig en snel van het kunstaas te ontdoen.

12 KNIPTANG

Kniptang om in geval van nood de dreg mee door te knippen. Handig als je jezelf hebt gehaakt of een vis lastig is gehaakt.

13 LANDINGSNET

 

Je kunt een landingsnet gebruiken om grotere vissen te landen. Er zijn exemplaren te koop met een rubber laagje om het netwerk, hier haakt het kunstaas minder snel in vast.

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.