Meld visstroperij

Op deze pagina kun je vermoeden van visstroperij doorgeven. Het gaat hierbij om illegale visserij met het meenemen van vis als doel. Om de melding goed te kunnen verwerken is het van belang zo compleet mogelijke informatie te ontvangen.

Klik op de kaart om de locatie aan te geven waar de vermoedelijke stroperij plaatsvindt en vul daarna het formulier zo compleet mogelijk in.

Je melding wordt automatisch doorgezet naar de federatie waar de vermoedelijke stroperij plaatsvindt. Let op: federaties zijn geen noodhulpdiensten. Deze proberen meldingen z.s.m. op te pakken, afhankelijk van het type melding. Bij urgente situaties gelieve de NVWA (0900-0388) of de politie te bellen (0900-8844) of bij levensbedreigende situaties bel je 112.

Verkrijgen van locatie...

 

Visstroperij melden

De pakkans is het grootst als er zo snel mogelijk melding wordt gedaan.

Datum
 
 
Auto kentekennummer
Boot registratienummer 

Pas op, ga absoluut niet op eigen initiatief een vistuig verwijderen. Dit is strafbaar. In verband met een onderzoek kan een vistuig op een vreemde locatie zijn geplaatst of een beroepsvisser kan toestemming hebben om bij de aangetroffen locatie te vissen. Ook voor het eventueel strafrechtelijk handelen is het van belang dat de vistuigen onaangetast in het water blijven staan.

Let op, in veel gevallen is het meenemen van vis toegestaan. Regels kunnen per viswater verschillen. Zie www.visplanner.nl voor de bepalingen van het viswater. Maak foto’s en noteer gegevens die relevant kunnen zijn voor een handhavende instantie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kentekengegevens. Houd rekening met uw eigen veiligheid!

 
 
255
 
 
255

Foto's

Je gegevens

Je gegevens blijven anoniem en worden uitsluitend gebruikt voor de afhandeling van de melding.

 
 
 
 
 

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide