Karpervissen: drijvende kunstwerkjes

08 apr 2020

De karperpen een eenvoudig stukje balsahout? Niet de handgemaakte dobbers van Richard Gans (53) uit Wijdewormer. Hij maakt ware kunstwerkjes en karperpuristen uit binnen- én buitenland weten hem daarom te vinden. Hét VISblad nam een kijkje in zijn ‘dobberatelier’.

Een gevalletje uit de hand gelopen hobby”, zegt Richard lachend als antwoord op de vraag hoe hij ooit dobberbouwer is geworden. Terwijl zijn vrouw ons van een kop koffie voorziet, wijst hij naar zijn tuinhuis. “Dat is mijn domein. De ‘man cave’ met al mijn karperspullen en de werkbank waar de dobbers worden gezaagd en geslepen.” Richard schat dat er inmiddels zo’n 500 karpervissers in het bezit zijn van een originele Goose Floats dobber. Waar deze naam vandaan komt, laat zich gezien zijn achternaam wel raden. Daarnaast maakt hij ook graag dobbers van ganzenveren én is zijn handelsmerk een ingelakt veertje.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer karpervissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.