Hét VISblad Online juli (video)

01 jul 2020

Met de verschijning van het julinummer van Hét VISblad gaat de zomer spetterend van start. Op de cover van deze nieuwe editie geeft een geep een ware luchtshow weg. In het blad lees je meer over het vissen op deze acrobaten en andere typische zomervisserijen.

In de nieuwe VISblad TV-video schuift presentator Robert de Wilt een dag aan bij Willem Romeijn (26). Dat doet hij aan een vijver in Veenendaal, waar Willem met de methodfeeder zit te vissen. Juist voor ‘behapbaar’ (stads)water om de hoek is dit een beproefde en veelal productieve vistechniek. Ben je benieuwd of Willem en Robert ook bij de opnames vis in het net konden krijgen? Check snel de video hieronder en lees voor meer tips het verslag op pagina 24 t/m 28 in het blad.



Karpervissen met de vaste stok

Op ‘hoogbezet’ water met relatief veel kleine vis kan karpervissen prima met de vaste stok, weet fervent karpervisser Bert Duister (44). Aan de Visputten van HSV ‘t Stekelbaarsje in Arkel toont hij Hét VISblad tien technische tips voor deze visserij. Je vindt ze op pagina 30 t/m 33.



Jeugdbegeleiding vanuit het hart

Kinderen met een hengel aan het water krijgen is één, maar ze enthousiast houden voor de hengelsport is een tweede. Als ervaren jeugdbegeleider bij de Verenigde Alblasserdamse Hengelaars (V.A.H.) weet Hikmet Hakioglou (53) wat de praktijk van begeleiders vraagt. Zijn visie én zijn eigen verhaal vind je op pagina 50 t/m 52.



10 roofbleitips

De zomer vormt dé toptijd voor de roofblei, die zich nu naar hartenlust tegoed kan doen aan het rijkelijk aanwezige jongbroed. Roofbleifanaat Alex Drapers (32) geeft op pagina 44 t/m 47 zijn tien tips voor het vissen op Leuciscus aspius met kunstaas.



Nóg meer leesplezier

Ook in deze editie vind je nog veel meer praktische tips en inspirerende verhalen over onze hobby. Zo staat in de witvisrubriek dit keer de pellet waggler centraal, een actieve én effectieve manier van vissen waar Peter den Boef groot fan van is. In Spraakwater spreken we met Petra Visser, een wereldwijde autoriteit op het gebied van blauwalgonderzoek. Verder lichten we het gebruik en nut van de gloednieuwe VISsenscanner functie in de VISsengids app toe en ontbreekt uiteraard de column van Jochem Myjer niet. Alvast heel veel leesplezier toegewenst!

Abonnement afsluiten

Ben jij nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 ontvang je elke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze, óf eenmalige korting. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.