Vraag het aan Ed - karpervissen met de pen (video)

06 nov 2013

Vissen op karper met de hengels op de rodpod is nog steeds ‘hot’ in Nederland. Maar ook de belangstelling voor het karpervissen met de pen groeit gestaag. Angelique de l’Ecluse wil de overstap van de bivy naar de pen maken en vroeg Ed daarbij om hulp.

Angelique is werkzaam in de hengelsportwinkel van Hareco en wil eigenlijk alles leren op hengelsportgebied. Daarbij staat penvissen op karper echter bovenaan haar verlanglijstje sinds ze erachter kwam dat er meer is tussen hemel en aarde dan alleen hardcore karpervissen vanuit een bivvy met vriend Niels en dochter Anne. Daarom spreek ik op een mooie zomerdag in juli met de 33-jarige blonde schone af om de slootjes van Forepark bij Den Haag onveilig te maken. Watertjes zoals je die eigenlijk overal in Nederland aantreft – vooral in nieuwbouwwijken – maar die je dikwijls passeert zonder ze ook maar een blik waardig te gunnen. Terwijl er vaak wel een leuk bestand aan niet al te grote karper zit. Hier smijt je niet snel een bonk lood met een boilie in, maar deze sloten lenen zich prima voor het vissen met de pen.

Klik hier voor het hele artikel (PDF) en hieronder voor de video.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.