Vraag het aan Ed - dobbers uitloden

19 dec 2013

Wie heeft er niet met de dobber leren vissen? Voorntjes peuteren uit het slootje achter het huis. Je eerste viswedstrijd met de vaste stok. Of penvissen op karper. Allemaal visserijen waarbij je de dobber – of met een populair woord pen – gebruikt. Maar hoe lood je een pen nu eigenlijk goed uit? En doe je dat met al die verschillende soorten dobbers op dezelfde manier? Kay (12) uit Amersfoort zag door de antennes de dobber niet meer en vroeg Ed om hulp.

Op het moment dat ik bij de haven achter het Gemeentehuis van Zeewolde arriveer, is Kay al druk in de weer met een tuigje waarop hij een hele rits loodjes aan het vastzetten is. Eerst de hele kleintjes en vervolgens richting het haakje een stel grotere loodhagels. Het ziet er hartstikke mooi uit en ik maak hem dan ook complimenten voor zijn voorwerk. Jammer genoeg is al dat werk echter voor niets geweest, want zo lood je een pen namelijk niet uit.

Klik hier voor het hele artikel (PDF) en hieronder voor de video.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.