SportvisserREISgids Hunzedal

Hengelsportfederatie Groningen Drenthe heeft samen met Sportvisserij Nederland de SportvisserREISgids Hunzedal ontwikkeld. Hierin staat de beek de Hunze – gelegen in het grensgebied van Drenthe en Groningen – centraal. Er worden 35 visstekken in het Hunzedal beschreven en op duidelijke kaartjes aangegeven, inclusief de route er naartoe.

Ja, je leest het goed: SportvisserREISgids. Het is geen schrijffout. De 92 pagina’s tellende Hunzedal-gids vormt namelijk de derde uitgave in de reeks sportvisserREISgidsen die door de betreffende federaties in samenwerking met Sportvisserij Nederland worden gemaakt. De eerste twee behandelden de Overijsselse Vecht en Zeeland. De gidsen zijn bedoeld om de sportvisser wegwijs te maken langs aansprekende viswateren in een landschappelijk aantrekkelijke omgeving. Niet alleen de vakantieganger heeft er veel aan, ook de sportvissers uit de eigen regio pikt er heel wat nuttige info uit.

-> Check hier een Vis-TV uitzending waarin wordt gevist op de Hunze.

Hunzedal (Ostermoerse Vaart)
Nu dus het Hunzedal, verpakt in een handzaam gidsje. In de gids zijn 35 visstekken in het gehele dal van de Hunze (grofweg tussen Hoogezand en Tweede Exloërmond) beschreven en op duidelijke kaartjes aangegeven inclusief de route. Al het water is te bevissen met de VISpas ongeacht van welke vereniging u lid bent.
Het gaat om stekken aan het Zuidlaardermeer, het Drentsche Diep, de Hunze zelf, de bovenlopen Voorste – en Achterste Diep, de kanalen Buinen-Schoonoord en Buinen-Buinerveen, delen van het Oranjekanaal en een aantal visplassen, waaronder Exloërkijl en de visplas aan de Drentse Mondenweg.

Niet alleen stekken
Maar de gids is meer dan alleen een verzameling stekken. Op de Hunze toegespitste achtergrondartikelen zijn geschreven door onder meer Het Drentse Landschap, de KarperStudiegroep Nederland en Snoekstudiegroep Nederland-België. Zo wordt een tip van de sluier opgelicht over hoe je in het Hunzedal succesvol kunt vissen op aansprekende vissoorten. Ook krijg je een beeld van het werk dat wordt verzet om de natuur in en rond de Hunze te herstellen. Het is een mooi gebied voor het hele gezin en de gids besteed daarom ook aandacht aan de bezienswaardigheden in het Hunzedal.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.