Ledenadministratie

Elke hengelsportvereniging voert een eigen ledenadministratie. Een goede ledenadministratie is essentieel voor de binding van je leden. Door een goede administratie te voeren, worden de contributies op tijd betaald en krijgen je leden tijdig de juiste documenten in huis. Het is een klus waar traditioneel behoorlijk veel tijd in gaat zitten.

Tegenwoordig kun je jezelf enorm veel tijd en energie besparen door gebruik te maken van het online ledenadministratiepakket HSV Leden 2015. Sportvisserij Nederland biedt dit pakket aan alle aangesloten hengelsportverenigingen gratis aan! Het pakket is optimaal afgestemd op de vele functies die voor de administratie van een hengelsportvereniging nodig zijn en is essentieel voor het voeren van een moderne ledenadministratie.

Tip: stap over op automatische incasso's

Hengelsportverenigingen die werken met automatische incasso’s, blijken een stabieler ledenbestand met minder opzeggingen te hebben. Het gevolg is een veel stabielere financiële toestand. In het hieronder aangeboden infoblad wordt in slechts 4 stappen uitgelegd hoe je eenvoudig kunt overstappen op het automatisch incasseren van de jaarlijkse contributiegelden door gebruik te maken van automatische incasso’s.

Servicebureau Ledenadministratie: besteed het uit!

Steeds meer verenigingen besteden deze enorme jaarlijkse klus uit aan het Servicebureau ledenadministratie van Sportvisserij Nederland. In 2014 maakten al 109 hengelsportverenigingen gebruik van dit Servicebureau. Jouw vereniging kan hier natuurlijk ook gebruik van maken; het bespaart je tijd en geld!

Downloads uit het Handboek Beter besturen

10.1. Een goede ledenadministratie is essentieel (PDF)

10.2 Contributie via automatische incasso: doen! (PDF)

Overige downloads

Voorbeeld Machtigingsformulier Automatische Incasso PDF of Word

In de praktijk: HSV Limmen stapte over en zegt: DOEN!

In de praktijk: (PDF) Avontuur automatische Incasso

Brief aan de leden (PDF) HSV Limmen

Incassoformulier (PDF) HSV Limmen

Divide