Cursus viscoach

Sportvisserij Nederland organiseert voor vrijwilligers van aangesloten verenigingen en federaties op het gebied van Jeugdwerk de Cursus Viscoach en de Cursus Vismeester. De Cursus Viscoach is een eendaagse cursus, bevat een huiswerkprogramma met een verplicht Examen en is in de uitvoering sterk interactief en gericht op de praktijk aan de waterkant en in de “klas”.

Tijdens de Cursus Viscoach leer je met groepen kinderen om te gaan, kinderen op hun gemak te stellen en ze te interesseren en enthousiast te maken voor de activiteiten die ze gaan ondernemen. Daarnaast maak je kennis met verschillende manieren om kinderen iets te leren. Om dat op een goede manier te kunnen doen moet je zelf natuurlijk minimaal beschikken over voldoende basiskennis en basisvaardigheden. Tenslotte kun je na deze cursus een leuk pakket aan activiteiten bieden, waarbij kinderen al doende leren vissen.

Waar en wanneer?

In 2017 wordt de Cursus Viscoach op de volgende data en locaties gehouden:

VOORJAAR:

  • woensdagavond 25 januari 2017, Regio Oost en Midden te Deventer
  • donderdagavond 9 februari 2017, KEHV De Ruischvoorn te Tilburg 
  • vrijdagavond 21 april 2017, 's-Gravenhaagse Hengelsportvereniging te 's-Gravenhage

Inschrijven

Schrijf je hier direct in voor de Cursus Viscoach.

Download cursusmateriaal

Hierna vind je het cursusmateriaal voor de Cursus Viscoach en een link naar alle onderdelen van de instructievideo "Vissen voor kids met Ed Stoop":

Lees- en studiewijzer (PDF) Cursusviscoach

Infoblad (PDF) Cursus Viscoach

Cursusboekje Cursus viscoach (PDF)

Vissen voor kids met Ed Stoop (video)

Tijdens de Cursus Viscoach leer je het "Vissen voor kids" programma in je eigen vereniging op de te zetten voor kinderen van 8 tot 12 jaar. 

Speciaal voor de Cursus Viscoach heeft Sportvisserij Nederland een instructie-video gemaakt. Hier verzorgt Ed Stoop voor een groepje van vijf kids van 11 tot 12 jaar de verschillende onderdelen van het "Vissen voor kids" programma. In drie middagen (avonden van 18:00 - 20:00 uur zijn vaak nog beter: dan hebben kinderen meestal geen andere verplichtingen) leert hij ze de basisvaardigheden op het gebied van de techniek van het vissen,  Daar hoort ook bij hoe je omgaat met een gevangen vis, hoe je die goed onthaakt, en weer netjes terugzet. Wil je alle video's op de website bekijken, klik dan hier.

Introductievideo Vissen voor kids van Sportvisserij Nederland

Divide